Jindřichohradecký zpravodaj, září 2002

Obsah
Informace z rady města
Plovárna, Finanční odbor, OS ČČK, Informace o povodních
Dny bez aut, Městská knihovna
Kalendárium
Fakulta managementu VŠE Praha
Kulturní kalendář
Kino Střelnice
Otevření nové sportovní haly
Běh Terryho Foxe

INFORMACE Z RADY MĚSTA

Ve dnech 6. až 8. září 2002 se bude v Jindřichově Hradci konat republiková soutěž zdravotnických družstev humanitárních jednotek ČČK s mezinárodní účastí. Rada města rozhodla, že nad touto soutěží převezme záštitou a povolí užití městského znaku s podpisem starosty na propagačních materiálech. Dále město organizátorům na jeden den bezplatně zapůjčí divadelní sál Střelnice k organizaci a vyhodnocení soutěže.

Na svém 28. zasedání se RMě zabývala pravidelným hodnocením práce Městské policie. Za II. čtvrtletí letošního roku řešili městští strážníci 1 559 přestupků a na uložených pokutách vybrali do městské kasy 303 tisíc korun. Nejvíce naše strážníky zaměstnává řešení přestupků dopravních. Zvýšená pozornost však byla věnována i mládeži, která se stále častěji dopouští porušování zákona na ochranu před alkoholismem a jinými toxikomániemi. V devíti případech se Městská policie podílela na zadržení pachatelů trestných činů. V dalším období se budou strážníci věnovat kapsářům, postihu projevů vandalismu a rušení nočního klidu a zvýšený dohled bude prováděn nad volným pobíháním psů.

Rada města se dlouhodobě zabývá možností zpřístupnění koncertních, výstavních a divadelních sálů osobám tělesně postiženým. Jednou z možností je využití mobilní schodišťové plošiny – “schodolezu”. Zařízení, které by mohlo být používáno v našem městě nabízí firma Altech s.r.o. Uherské Hradiště za 314 tisíc korun. Zařízení by bylo uhrazeno z kapitoly 728 – sociální věci jako dovybavení domů s pečovatelskou službou. Tento záměr a potřebnou rozpočtovou změnu musí schválit ZMě.

Zastupitelstvu bude také předložen návrh na založení bytového družstva se sdružením prostředků na vybudování deseti bytových jednotek v areálu bývalých Jarošovských kasáren. Byty velikosti kolem 50 m2 jsou již před dokončením a RMě doporučuje stanovení vkladu členského podílu ve výši 3 500,- Kč/m2. Forma družstva se osvědčuje zejména proto, že lze využít státní dotace na výstavbu bytů a zmenšuje se okamžitě finanční zatížení rozpočtu města.

Ve smyslu smlouvy o provozování MHD v našem městě schválila RMě dodatek o vzniku a plnění závazku veřejné služby. Na základě tohoto dodatku poskytne město Jindřichův Hradec provozovateli MHD ČSAD Jindřichův Hradec a. s. příspěvek ve výši 1 100 000,- Kč na nákup nízkopodlažního autobusu. Ten by měl na nejfrekventovanějších linkách MHD jezdit již tento měsíc.

Opakovaně bude zveřejněn záměr na odprodej objektu bývalého kina na sídlišti Vajgar. Z dosavadních jednání se jeví možnost komplexního pronájmu jako nereálná. Nabídková cena pro prodej je RMě doporučena ve výši tří miliónů korun.

Po vyhodnocení průběhu povodní a jimi způsobených škod v našem městě, doporučila rada města zastupitelům provést rozpočtové opatření, kterým by se z položky “nahodilé příjmy” uvolnilo půl miliónů korun do kapitoly všeobecná pokladní správa jako nová položka “povodně” – příspěvek obcím. Pokud ZMě tento záměr schválí, budou tyto prostředky poskytnuty nejvíce postiženým obcím v okrese Jindřichův Hradec.

Alfred Němec,

místostarosta města Jindřichův Hradec

PROVOZ PLOVÁRNY září Otevírací doba denně od 10.00 do 19.00 hodin.

FINANČNÍ ODBOR Upozornění na platbu komunálního odpadu!

Poplatek za provoz systému shromažďování, sběru, přepravy, třídění, využívání a odstraňování komunálních odpadů můžete platit denně na Městském úřadě, Masarykovo nám. č. 168/II, kancelář č. 316.

Poplatek je také splatný ve dvou stejných částkách, čili druhá částka je splatná nejpozději do 30. září 2002.

Městský úřad Jindřichův Hradec

OS ČESKÉHO ČERVENÉHO KŘÍŽE v J. HRADCI

Vyhlašuje sbírku pro oblasti zničené záplavami.

Sbírka probíhá nepřetržitě v “Bílém domě”, ul. Pravdova 837/II, 37701 J. H.(1. poschodí)

tel.: 0331/ 36 11 35, 0776/25 98 56, 0777/78 86 00

nebo svůj příspěvek můžete zaslat na konto Českého červeného kříže

číslo 10030 – 7334 – 011/0100, variabilní symbol 300.

Informace tajemníka povodňové komise města Jindřichův Hradec

Město Jindřichův Hradec nebylo naštěstí postiženo letošní povodní v takové míře, jako některá města a obce v našem kraji.

V úterý 13. 8. 2002 v 7:00 h se sešla povodňová komise města. Ihned začala mapovat, vyhodnocovat situaci a hledat nejvhodnější řešení. V daný okamžik bylo město rozděleno na několik kritických míst: horní tok řeky Nežárky v oblasti Dolního Skrýchova, rybník Vajgar, střední tok Nežárky od Zbuzan po Lišný dvůr, okolí Nežárky v oblasti Horního Žďáru a zčásti zatopené území v místní části Otín (u Pneuservisu).

Vzhledem ke stále se zvyšujícímu stavu hladiny bylo dopoledne rozhodnuto o evakuaci obyvatel z objektů čp. 115/IV a 122/IV. Obyvatelé těchto domů byli ubytováni v internátu Střední odborné školy v Jáchymově ulici. Dále byla prováděna protipovodňová opatření, spočívající převážně ve stavbě protipovodňových hrází z pytlů naplněných pískem, zajištění techniky a materiálu pro případný zásah na hrázích okolních rybníků. V odpoledních hodinách došlo ke kulminaci hladiny Nežárky. Vpodvečer a během noci byl zaznamenán mírný pokles.

V souvislosti s povodní v našem městě patří dík jak občanům města, kteří svou disciplinovaností a prací přispěli nemalou měrou k zamezení vzniku větších škod, tak firmám, které nabídly městu svou materiální a technickou pomoc a byly připraveny v případě potřeby k okamžitým zásahům a k nasazení své techniky. Dále všem složkám integrovaného záchranného systému – hasičskému záchrannému sboru, Policii České republiky, Městské policii a dalším, se kterými byla ze strany města a městské povodňové komise komunikace a spolupráce na velmi dobré úrovni.

Mgr. Jiří Olšar,

tajemník povodňové komise

V týdnu od 16. do 22. září se v rámci Evropského týdne mobility uskuteční celorepublikové Dny bez aut.

Zájemci o bližší informace se mohou obrátit na www.env.cz

a www.detizeme.cz/denbezaut

MĚSTSKÁ KNIHOVNa

Městská knihovna jako hostitelka

Městská knihovna vítá téměř každodenně stovky návštěvníků z Jindřichova Hradce a okolí, kteří přicházejí pro informace nebo literaturu potřebnou ke vzdělání či relaxaci. Mají možnost účastnit se i kulturních pořadů, pořádaných ve spolupráci s nejrůznějšími partnery.

Městská knihovna však také působí jako součást celostátní knihovnické sítě a dává prostor i pro konání profesních akcí. První víkend v září otevře náruč padesátce kolegů z jihočeských a pražských knihoven. Ti si přijedou prohlédnout naší krásnou novou knihovnu, oslavit její významné narozeniny a vyměnit si zkušenosti z působení v profesním spolku – Svazu knihovníků a informačních pracovníků. Naší ambicí je, aby se všichni u nás po přestálých srpnových povodňových hrůzách cítili příjemně. Přispěje k tomu jistě i oficiální přivítání z úst starosty města Ing. Karla Matouška. Páteční večerní program má odlehčený charakter. Naši hosté si během něj zábavnou formou ověří znalosti o Jindřichově Hradci a předvedou své dovednosti. Kromě jiného bude pokřtěn spolkový prapor, mihne se i Černá paní ( ano, čtete dobře !) a bude objeven poklad, který má úzký vztah ke knihovnické profesi. A k tomu všemu bude kolektiv pracovnic hostitelské knihovny prezentovat i své kuchařské umění. Na sobotu pak je naplánován poznávací zájezd na zajímavá místa našeho regionu, jen namátkou jmenujme třeba zaniklou středověkou vesnici Pfaffenschlag, keramickou dílnu v Maříži či nádherně udržovaný mlýn v Horním Žďáru s úžasnými mozaikami akademického malíře Jindřicha Vydry.

V září se však také vrací do normálu provozní doba pro veřejnost. Centrální budova je otevřena opět od úterý do soboty a pobočka Vajgar v pondělí, ve středu a v pátek. V prostorách informačního centra si můžete během září prohlédnout fotografie dalšího z příznivců knihovny pana Josefa Bőhma.

Vítejte po prázdninách

Milena Kodýmová,

ředitelka MěK J. Hradec

KalendáriuM

Patrně 10. 9. 1652 – před 350 lety - se narodil v Újezdě Jan Sladký Kozina, český sedlák a jeden z vůdců chodského povstání. Do roku 1692 není o jeho životě téměř nic známo. V tomto roce se zúčastnil dvou poselstev Chodů do Vídně a byl přijat na audienci u císaře. 1693 vystoupil v trhanovském zámku proti Lammingenovi. Byl jedním z Chodů, kteří byli v pražské místodržitelské kanceláři přítomni rozstříhání privilegií, jež Chodové měli od panovníků. Poté byl uvězněn a nakonec jako hlavní “buřič” odsouzen k trestu smrti. Lammingen po necelém roku po popravě Koziny (28. 11. 1695) zemřel. To patrně dalo vzniku pověsti o Kozinově výzvě, že do roka a do dne stanou spolu před soudnou stolicí Boží.

19. 9. 1402 – před 600 lety – zemřel Mikuláš Puchník z Černic, církevní hodnostář. Byl v letech 1389 – 1390 rektorem pražské univerzity. Patřil k předním církevním hodnostářům doby Václava IV. Měl mnoho obročí. Byl kanovníkem v Mělníku, Olomouci, u sv. Jiří na pražském Hradě, na Vyšehradě. Zapletl se do sporu Václava IV. s arcibiskupem Janem z Jenštejna v roce 1393 a byl osobně králem vyslýchán útrpným právem s Janem z Pomuku. Později byl propuštěn a v době uvěznění Václava IV. byl zvolen přičiněním Zikmunda v květnu 1402 arcibiskupem. Zemřel však dříve, než mohl úřad nastoupit.

17. 9. 1832 – před 170 lety – se narodil Miroslav Tyrš, spoluzakladatel tělovýchovné jednoty Sokol. Jeho ženou byla dcera Jindřicha Fügnera. Věnoval se výchově cvičitelského sboru, vytvořil tělovýchovné názvosloví, vypracoval sokolské řády. Od r. 1869 byl poslancem českého sněmu a v r. 1873 byl zvolen do říšské rady. Z jeho iniciativy byl v roce 1882 pořádán první všesokolský slet. Zemřel v roce 1884.

12. 9. 1822 – před 180 lety – se narodil Jindřich Fügner, starosta první české tělovýchovné organizace Sokol. Byl znám velkou obětavostí a nezištností. Svým majetkem pomohl, aby v Praze byla postavena tělocvična ve své době nejmodernější v Evropě. Zavedl tykání všech členů a oslovování “bratře”. Zemřel 15. 11. 1864.

25. 9. 1622 – před 380 lety – zemřel Jakub Horčický, český alchymista. Jeho dráha začala v Českém Krumlově, kde pracoval jako kuchtík u jezuitů. Díky svým schopnostem byl dán do latinských škol a dostal se do laboratoří Rudolfa II. Zbohatl a za poskytnutí půjčky císaři byl odměněn erbem a predikátem “z Trepence”. Byl horlivým katolíkem. Roku 1618 po vypuknutí stavovského povstání byl uvězněn. Ještě téhož roku byl vyměněn císařskou stranou za vězněného doktora Jesenia.

6. 9. 1092 – před 910 lety – zemřel Konrád I. Brněnský, český kníže z rodu Přemyslovců. Byl synem knížete Břetislava I. Získal nejdříve úděl na Moravě. Po nástupu bratra Spytihněva II. byl údělu zbaven, ale r. 1061 jej znovu získal od Vratislava II. Když zemřel další jeho bratr Ota, získal po něm úděl olomoucký a tím celou Moravu. Vratislav II. se tím cítil ohrožen a r. 1090 vytáhl na Moravu, dobyl Olomouc a Konráda oblehl v Brně. Konrádově ženě se podařilo dosáhnout smíru mezi oběma a Vratislav II. dokonce prohlásil Konráda za svého nástupce. V lednu 1092 Vratislav II. na lovu zahynul a Konrád se stal knížetem. Jen na krátkou dobu, neboť v témže roce zemřel. Dalším knížetem se stal Břetislav II., syn Vratislava II.

9. 9. 1912 – před 90 lety – zemřel Jaroslav Vrchlický, český básník, dramatik a překladatel. Psal hlavně poezii, i když je znám více svými dramaty (Noc na Karlštejně). Překládal prózu a poezii ze všech hlavních světových jazyků. Jaroslav Vrchlický se narodil 17. 2. 1853 v Lounech, zemřel v Domažlicích.

25. 9. 1212 – před 790 lety – vydal v Basileji římský panovník Fridrich II. Sicilský Zlatou bulu sicilskou. Znamenala významnou úpravu poměru Čech k říši. Českému králi byl mimo jiné přiznán dědičný titul krále, Morava a pražské biskupství byly prohlášeny za nedílnou součást Čech, panovníkem v Čechách měl být napříště jen doma přijatý král, český král získal kurfiřskou hodnost opravňující jej volit římského krále.

V. Königsmark,

místostarosta města Jindřichův Hradec

Fakulta managementu VŠE v Jindřichově Hradci nabízí

v akademickém roce 2002/2003

pro veřejnost a podniky tyto kurzy :

 

Jazykové – angličtina, němčina, ruština, francouzština

(všechny úrovně + konverzace)

Rozsah kurzu 60 hodin, výuka jednou týdně 2 hodiny, začátek 1. října 2002 v 17:00 hodin, cena 2 630 Kč.

Výpočetní technika – základy výpočetní techniky (10 hodin, 980 Kč), MS Word a MS Excel pro začátečníky (8 hodin, 790 Kč) i pokročilé (8 hodin, 930 Kč), Access, PowerPoint, Linux, Internet (10 hodin, 980 Kč).

 

Účetnictví a daně – základy účtování v podvojném účetnictví (20 hodin, 1840 Kč), daň z přidané hodnoty (12 hodin, 1660 Kč), daňové přiznání k dani z příjmů fyzických (5 hodin, 570 Kč) a právnických osob (11 hodin, 1570 Kč), finanční analýza podniku (6 hodin, 860 Kč).

 

Ekonomie – makroekonomie pro každého (20 hodin, 1 420 Kč).

 

Psychologie – asertivita a vyjednávání v podnikové praxi, základy komunikace

v podnikové praxi (12 hodin, 640 Kč).

Statistika – manažerská statistika, statistický software (46 hodin, 3 860 Kč).

 

Přípravný kurz k přijímacím zkouškám na VŠE z matematiky

Rozsah kurzu 45 hodin, začátek 12. října 2002, výuka jednu sobotu v měsíci, cena 2 300 Kč.

Rozsah kurzu 45 hodin, začátek 10. února 2003, výuka každé pondělí, cena 1 850 Kč.

 

Pro podniky a instituce lze připravit vzdělávací programy na objednávku podle individuálních požadavků.

Univerzita třetího věku – vzdělávací program pro seniory

Dvousemestrální studium bude zahájeno 4. října 2002 a bude probíhat kombinovanou formou, tzn. celkem 7 soustředění za semestr vždy v pátek dopoledne od 9:00 do 12:30 hodin. V nabídce jsou 3 předměty z Fakulty managementu, náročnější zájemci mohou také navštěvovat přednášky pořádané VŠE v Praze. Zájemci si musí zapsat alespoň 1 předmět. Poplatek je stanoven ve výši 100,- Kč za předmět/semestr.

Studující se mohou rozhodnout, zda budou z vybraných předmětů skládat zkoušky (seminární práce + pohovor s vyučujícím) nebo jen absolvují přednášky. V případě, že složí všechny předepsané zkoušky, obdrží osvědčení podle § 60 zákona č. 111/98 Sb. o vysokých školách.

Postup do dalšího semestru je podmíněn složením zkoušek nebo potvrzením o účasti na přednáškách.

Nabídka předmětů:

  1. Úvod do makroekonomie – Doc. Ing. Pavel Dvořák, CSc.
  2. Makroekonomie se zabývá ekonomickými otázkami, které zajímají všechny. Denně slyšíme v médiích zprávy o vývoji tempa růstu, míry inflace, míry nezaměstnanosti, deficitu státního rozpočtu a veřejného dluhu, o saldu platební bilance a vývoji úrokových měr a kursu koruny. V tomto kurzu budou tyto pojmy srozumitelně vysvětleny s cílem, aby absolvent byl schopen základního makroekonomického uvažování.

  3. Duševní hygiena a rozvoj osobnosti – PhDr. Miloslava Hiršová
  4. Kurz je zaměřený na zprostředkování postupů a technik přispívajících k zdravému způsobu života a rozvoji tvořivé osobnosti. Cílem je umožnit studentům lepší sebepoznání, získání motivace k dalšímu seberozvíjení a vytvoření základů pro celoživotní smysluplnou sebevýchovu.

  5. Medicína, ekonomika a stáří – MUDr. Rudolf Střítecký

Tématickými okruhy přednášek budou různé přístupy ke zdravotnickému trhu; efektivita, produktivita a kvalita ve zdravotní péči; ekonomické vazby; tvorba cen ve zdravotní péči a její deformace; zdravotní politika a její tvorba; zdravotní pojištění, jeho tradice a význam pro financování zdravotní péče.

Bližší informace a přihlášky :

Centrum celoživotního vzdělávání

Lenka Mezerová, tel. 0331 / 517 205, e-mail: mezerova@fm.vse.cz

FM VŠE, Jarošovská 1117/II, Jindřichův Hradec

www.fm.vse.cz

KULTURNÍ KALENDÁŘ

Okresní muzeum v J. Hradci

Od 1. do 22. 9. 2002 - EUROFOTO 2002 - výstava fotografií držitelů certifikátu QEP

z cyklu “Jindřichův Hradec – hlavní město fotografie”, pořádané

ve spolupráci s občanským sdružením Muzeum fotografie

Výstavní místnost “13”.

Kruh přátel hudby při městě Jindřichův Hradec Vás zve na

Jindřichohradecký hudební podzim

3. 9. 2002 - 19.30 hod. – ČESKÉ DECHOVÉ TRIO

Účinkují: Jiří Hlaváč – klarinet

Vlastimil Mareš – klarinet

Svatopluk Čech – fagot

Na programu: W. A. Mozart, V. Kalabis, V. Kramář

Kaple sv. Maří Magdaleny Vstupné: 60,- Kč/ pro členy KPH 40,- Kč

Kulturní dům Střelnice v J. Hradci uvádí divadelní hru Davida Hare

4. 9. 2002 – 19.00 hod. – JAK TO VIDÍ AMY Divadlo Na Fidlovačce Praha

(pozor na začátek)

Hrají: E. Balzerová, M. Kobrová, P. Rychlý, B. Slováček a další

Sál Střelnice Vstupné: 110,- 105,- 100,- 50,- Kč. Předplatné skupiny A

Martina Kučerová Vás zve na koncert

5. 9. 2002 – 19.00 hod. – MUZIKÁLOVÝ VEČER

Účinkují: Martina Kučerová – mezzosoprán

Radim Schwab - baryton

Kaple sv. M. Magdaleny. Vstupenky půl hod. před začátkem koncertu. Vstupné: 50,- Kč

 

Klub historie letectví, Město Jindřichův Hradec, 72. záchranná a výcviková základna a Okresní muzeum v J. Hradci pořádají a srdečně Vás zvou

7. 9. 2002 - IX. SETKÁNÍ ČS. VÁLEČNÝCH LETCŮ V J. HRADCI

10.00 hodin - přijetí čs. válečných letců a dalších čestných hostů starostou města Jindř.

Hradce Ing. Karlem Matouškem v kapli sv. M. Magdaleny + autogramiáda

11.00 hodin - pietní akt u Památníku letců (nábřeží Vajgaru u parkoviště Jitřenka)

12.00 hodin - položení kytic u hrobu válečného letce RAF a rodáka z J. Hradce

plk. R. Zimy na Městském hřbitově

Akce se zúčastní čs. váleční letci z období II. světové války v čele s gen. F. Peřinou, A. Šiškou, M. Štanderou atd.

Účast na akci přislíbili také hlavní aktéři filmu Tmavomodrý svět.

Státní hrad a zámek v J. Hradci pořádá

7. 9. 2002 – 17.00 hod. – Vernisáž výstavy obrazů Z. J. Vonásek

Galerie II. nádvoří Státního hradu a zámku J. Hradec.

Výstava potrvá do 6. 10. 2002

Otevřeno denně kromě pondělí od 10.00 – 16.30 hod.

Státní hrad a zámek v J. Hradci pořádá

7. 9. 2002 – 19.00 hod. – vystoupení tanečního souboru CAMPANELLO

Rondel SHZ J. Hradec. Vstupné: 50,- Kč

Předprodej vstupenek od 1. 9. denně od 9.00 – 16.00 hod. – na Správě SHZ v J. Hradci

Galerie INSPIRACE

9. 9. - 29. 9. 2002 – JAROSLAV HAVLÍK : FOTOGRAFIE Z ASIE

(vernisáž 8. 9. v 17 hod.)

Langrův dům, nám. Míru 138/I, malá síň Vstup volný

 

Galerie INSPIRACE uvádí

11. 9. 2002 – 19.19 hod. - LUKÁŠ KUTA – MARTIN ZBROŽEK - houslový koncert

Langrův dům, nám Míru 138/I Vstupné: 70,- Kč

Umělecká agentura Delfa Zlín uvádí

11. 9. 2002 – 19.00 hod. – TRAVESTI TOUR - SHOW V pořadu “L´e mirage”

Taneční a hudební parodie na písně českých i zahraničních

zpěváků.

Sál Střelnice Vstupné: 180,- 160,- 140,- 80,- Kč

 

DADA CLUB KASPER Vás zve na koncert

12. 9. 2002 – zpěváka a harmonikáře Václava Koubka

Městský úřad v J. Hradci a TAM – Studio Waidhofen pořádá

13. 9. 2002 – 19.00 hod. – DIVADLO BEZ HRANIC (česko-rakouský projekt)

nádvoří jezuitské koleje Vstupné: 40,- Kč (při nepřízni počasí v KD Střelnice)

TJ Sokol spolu s Městským úřadem a organizace: Junák, DDM, TJ Slovan, OS Českého červeného kříže, OV Svazu tělesně postižených pořádají

14. 9. 2002 – od 10.00 do 12.00 hod. – V. ročník - BĚH TERRYHO FOXE

sraz na parkovišti u 8. MŠ

Kulturní dům Střelnice v J. Hradci Vás zve na

15. 9. 2002 – 17.00 hod. – SENIOR KLUB

Zábavný pořad pro střední a starší generaci.

Moderátor: Václav Staněk

K tanci a poslechu hraje MTO V. Kriso

Sál Střelnice Vstupné: 30,- Kč

Kruh přátel hudby při městě Jindřichův Hradec Vás zve na

Jindřichohradecký hudební podzim

17. 9. 2002 - 19.30 hod. – ČESKÉ TRIO

Účinkují: Milan Langer – klavír

Dana Vlachová - housle

Miroslav Petráš - violoncello

Na programu: V. Kalabis, B. Martinů, F. Mendelssohn - Bartholdy

Kaple sv. Maří Magdaleny Vstupné: 60,- Kč/ pro členy KPH 40,- Kč

Agentura Art Models Č. Budějovice uvádí módní show sezóny v J. Hradci

18. 9. 2002 – 20.00 hod. – AUTORSKÁ PŘEHLÍDKA JOSEFA KLÍRA

A MÓDNÍ TRENDY 2002

Sál Střelnice

Martina Kučerová Vás zve na koncert

19. 9. 2002 – 19.00 hod. – ARIE A DUETA

Účinkují: Martina Kučerová AMU Praha – mezzosoprán

Host: Martin Bárta sólista Státní opery Praha baryton

Kaple sv. Maří Magdaleny

Prodej vstupenek půl hodiny před začátkem koncertu. Vstupné: 60,- Kč

OS Jindřichohradecká kulturní společnost ve spolupráci s DADA CLUBem KASPER, Galerií Inspirace a ZUŠ pořádá

20. - 22. 9. 2002 – DADAINSPIRAČNÍ DNY

divadelní workshop s programy pro veřejnost):

20. 9. 2002 – 18.00 hod. – PLEŠATÁ ZPĚVAČKA (na námět E. Ionesca)

Představení VŠ souboru MŽLU “Z bláta do louže aneb z Brna do Lednice”

DDM Růžová ul. Vstupné: 70,- Kč

20. 9. 2002 – 20.30 hod. – J. Weinberger, M. Vích

ACH, TY PLACHTY, KDE JE MÁM?

Literárně – hudební autorský kabaret pražského souboru

“Dopoledne & odpoledne”pro klavír a tři herce

DDM Růžová ul. Vstupné: 70,- Kč, obě představení 120,- Kč

21. 9. 2002 – 19.30 hod. – POULIČNÍ KŘEPČENÍ

(D. Čížková, V. Procházka, kejklíři a mnozí jiní)

Kostelní ul. před DADA CLUBem KASPER vstup volný

21. 9. 2002 – 20.30 hod. – INSPIRATIVNÍ DADASETKÁNÍ

“Zlatý kolovrat” (J. Procházková a S. Stuchlá),

“O Šídlovi a Teplomilovi” (L. Pavel) a další hosté

DADA CLUB KASPER Vstupné: 70,- Kč

22. 9. 2002 – 13.30 hod. – V. Koubek, K. Vostárek O PALEČKOVI

(hra nejen pro děti)

Hrají: Václav Koubek a Milena Glogarová

Dvůr Langrova domu, nám. Míru 138/I.

Vstupné: 60,- Kč, děti a vojsko polovic, rodinné 100,- Kč

Podrobnější informace na plakátech a u pořadatelů

Kulturní dům Střelnice v J. Hradci uvádí

22. 9. 2002 – 16.00 hod. – O PEJSKOVI A KOČIČCE

Hravé divadlo Brno

Divadelní pohádka z cyklu “Děti s rodiči do divadla”

Sál Střelnice Vstupné: 30,- 25,- 20,- 15,- Kč

Kruh přátel hudby při městě Jindřichův Hradec Vás zve na

Jindřichohradecký hudební podzim

24. 9. 2002 - 19.30 hod. – IVAN ŽENATÝ - housle

MARIÁN LAPŠANSKÝ - klavír

Na programu: A. Dvořák, J. Brahms, B. Martinů, C. Debussy, M. Ravel

Rytířský sál St. Hradu a zámku J. Hradec Vstupné: 60,- Kč/ pro členy KPH 40,- Kč

Okresní muzeum J. Hradce pořádá výstavu

26. 9. 2002 - vernisáž výstavy – Workshop 2002 + Student 2002

výstava prací studentů, fotografie z letního pobytu v J. Hradci

fotografická výstava z cyklu “Jindřichův Hradec – hlavní město fotografie”,

pořádané ve spolupráci s občanským sdružením Muzeum fotografie

Výstavní místnost “13”. Výstava potrvá do 30. října 2002. (bližší na plakátech)

KD Střelnice ve spolupráci s folk. skupinou JEN TAK TAK a SHZ v J. Hradci Vás zve

27. 9. 2002 - 19.00 hod.LOUČENÍ S LÉTEM

EXFANTA, Kaplické kvarteto,

pěv. sbor MA NON TANTO a folk. skupina JEN TAK TAK

Rondel SHZ  J. Hradec Vstupné: 50,- Kč.

OV KSČM v J. Hradci Vás zve na

28. 9. 2002 – 14.00 hod. - ODPOLEDNE S HELIKONKAMI

V programu vystoupí přední helikonkáři.

Sál Střelnice Vstupné: 65,- Kč

 

POKRAČOVÁNÍ VÝSTAV:

Galerie Inspirace (Langrův dům, nám. Míru 138/I, malá výstavní síň

JINDŘICHŮV HRADEC Z BALÓNU - fotografie Ivana Klouba Vstup volný.

Výstava potrvá do 8. 9. 2002.

Okresní muzeum v J. Hradci

HOLUB LUDENS – výstava pořádaná při příležitosti nedožitých 90. narozenin jindřichohradeckého umělce Vladimíra Holuba. Vystavena řada plastik a koláží.

Kaple sv. Víta. Výstava potrvá do 29. září 2002.

DADA CLUB KASPER Vás zve na výstavu

JAROSLAV HAVLÍK – Kambodža fotografie Výstava potrvá do 5. 10. 2002.

 

Státní hrad a zámek JINDŘICHŮV HRADEC

Dobrovského 1/I, 377 01 J. Hradec, tel.: 0420 331 32 12 79

Fax: 0420 331 32 13 91 E-mail: zamekjindrichuvhradec@elsynet.cz

Nabídka prohlídkových tras na St. hradu a zámku v J.Hradci v září

Trasa A – (Adamovo stavení) – každý den

Trasa B – (Gotický hrad) – pouze so + ne

(Černá věž) – pouze so + ne

V pondělí je zavírací den, provádějí se pouze objednané skupiny.

Vstupné: 1 trasa

Výklad v českém jazyce 65, / 35,- Kč. (děti, důchodci)

Výklad v cizím jazyce 140, / 77,- Kč. (děti, důchodci)

Při rezervaci skupinových prohlídek účtujeme 10% rezerv. příplatek z celkové ceny.

OKRESNÍ MUZEUM JINDŘICHŮV HRADEC

Balbínovo nám. 19/I, 377 01 J. Hradec,

hlavní expoz. budova: (0331) 36 36 60

pracovny odborných pracovníků, kanceláře: (0331) 36 36 61

Otevírací doby v měsíci září: Fax.:(0331) 36 15 76 E - mail: muzeum@esnet.cz

Muzeum denně: 8.30 - 12.00 a 12.30 - 17.00 hod.

Městská vyhlídková věž denně: 10.00 - 12.00 a 13.00 - 16.00 hod.

Kostel sv. Jana Křtitele: kostel je uzavřen, skupiny nad 10 lidí si mohou objednat prohlídku kostela v pokladně muzea na tel. 0331/36 36 60.

ART KINO

Kino Střelnice uvede v cyklu filmů pro náročného diváka 9. a 23. září tyto tituly:

OSTROVNÍ ZPRÁVY – USA – 2001

Režisér Lasse Hallström pokračuje v adaptacích úspěšných knih. Tentokrát zvolil přepis románu E. Annie Proulxové Ostrovní zprávy, odměněného Pulitzerovou cenou. – Vypravěčem vlastního příběhu je původně zakomplexovaný outsider Quoyle, který díky lidem ze svého okolí najde nové životní štěstí. Po tragické smrti milované, leč nevěrné ženy, odjede muž s dcerkou Bunny a s energickou tetou Agnis na nehostinný kanadský ostrov Newfoundland, odkud pochází jeho rodina. Tady začne pracovat jako reportér místních novin. Učí se řemeslo, učí se poznávat zdejší drsný život a lidí z nichž někteří jsou nadáni zvláštním “citem” pro nadpřirozené jevy. Rozhodující je pro něj setkání s jemnou, ale samostatnou Wavey Prowseovou, která se stará o retardovaného synka. Muž se postupně zbavuje komplexů, překoná svou hrůzu z vody a vyrovná se i s děsivými rodinnými tajemstvími.

Recenzenti konstatují, že kniha je mnohem bohatší než film, a všímají si změny v typologii hlavního hrdiny. Přesto právě herecké výkony (zejména Judi Denchové) jsou jedním z hlavních kladů snímku. Samozřejmostí jsou nádherné scenérie tamní přírody.

IRIS – Velká Británie – 2001

Životopisný snímek Richarda Eyrea se stručným názvem Iris je strhujícím příběhem o velké lásce a vzájemné úctě mezi dvěma výjimečnými osobnostmi, anglickou filozofkou a uznávanou spisovatelkou Iris Murdochovou (1919 – 1999) a jejím manželem, profesorem literatury Johnem Bayleyem (nar. 1925), jehož vzpomínkové knihy se staly podkladem pro scénář. – Poklidný život starých manželů, kteří se stále věnují intelektuální práci, je náhle těžce narušen, když u Iris propukne Alzheimerova choroba. Krajně nepraktický John se náhle musí starat o domácnost i o ženu, jejíž stav se rapidně zhoršuje. Na tak náročný úkol však jeho obětavost a oddanost nestačí… Trpká přítomnost je vyvažována vzpomínkami na krásný a naplněný společný život. John jako nesmělý mladý učitel anglistiky poznal v Oxfordu výstřední, charismatickou a vysoce inteligentní Iris. Navzdory rozdílným povahám mezi nimi vzniklo překvapivé, leč silné citové pouto, jež přetrvalo četné peripetie jejich vztahu. – Tvůrci přecházejí do různých časových rovin a snaží se postihnout jak charaktery protagonistů, tak jejich dobu. Těžké téma tragického umírání vyrovnávají jasnými scénami z víceméně šťastného mládí. Dominantní jsou zejména obě představitelky Iris Murdochové, Judi Denchová i Kate Winsletová.

Kino Střelnice

1. neděle 17.30 20.00

 

 

 

Titulky

Vstupné: 56 Kč

JOHN Q USA-Warner Bros.

Psychothriller o muži (Denzel Washington), jehož nemocného syna může zachránit jen drahá transplantace srdce. Potřebný obnos na operaci nemá a tak zbývá jen poslední možnost.

Dále hrají: Robert Duvall, James Wood, Anne Hecheová aj.

Režie: Nick Cassavetes

Délka filmu: 115 min.

3. úterý 17.30 20.00

4. středa 17.30 20.00

 

 

 

Titulky

Vstupné: 56 Kč

Showtime USA – Warner Bros.

Komedie. Normálně by si detektiv Mitch Preston o pochůzkáře Treye Sellarse ani neopřel kolo – ale časy se mění a ve jménu populární televizní show budou Robert De Niro a Eddie Murphy muset vytvořit tým.

Dále hrají: Rene Russoová, Pedro Damian, Mos Def aj.

Režie: Tom Dey

Délka filmu: 95 min.

 

5. čtvrtek 17.30 20.00

6. pátek 17.30 20.00

 

 

Titulky

Vstupné: 56 Kč

CHLÉB A TULIPÁNY Itálie - CinemArt

Zkus žít svůj vysněný život. Romantická komedie o “ženě v domácnosti”, která se rozhodne uskutečnit svůj sen – podívat se do Benátek.

Hrají: Licia Magliettaová, Bruno Ganz, Giuseppe Battiston

Režie: Silvio Soldini

Délka filmu: 115 min.

7. sobota 17.30 20.00

8. neděle 17.30 20.00

 

 

Titulky

Vstupné: 56 Kč

 

NEVĚSTA PŘES INTERNET V. Británie-USA - SPI

Nicol Kidmanová jako velmi nebezpečná známost. Třicátník John si objednal nevěstu přes internet a navíc z Ruska. Takže za to, že se jeho život změnil z romance na thriller si mohl v podstatě sám.

Dále hrají: Ben Chaplin, Vincent Cassel, Mathieu Kassovitz

Režie: Jez Butterworth

Délka filmu: 95 min.

Představení ART KINA

9. pondělí 20.00

 

 

 

Titulky

Vstupné: 56 Kč

OSTROVNÍ ZPRÁVY USA – SPI

Příběh muže, který dokázal změnit svůj osud. Životní outsider Quoyle (Kevin Spacey) se ve filmu režiséra Lasse Halströma (Čokoláda, Pravidla moštárny) vydává na nehostinný kanadský ostrov New Foundland.

Dále hrají: Julianne Mooreová, Judi Denchová

Režie: Lasse Hallström Délka filmu: 120 min.

10. úterý 17.00 20.00

11. středa 17.00 20.00

Pozor na začátek!

Titulky

Vstupné: 51 Kč

GOSFORD PARK V. Británie-USA-Hollywood

Čaj o čtvrté, večeře v osm, vražda o půlnoci. Kriminální komedie režiséra Roberta Altmana o jednom víkendu na venkovském šlechtickém sídle.

Hrají: Maggie Smithová, Kristin Scott Thomasová, Michael Gambon, Charles Dance.

Režie: Robert Altman Mládeži nepřístupno!

Délka filmu:135 min.

12. čtvrtek 17.30 20.00

13. pátek 17.30 20.00

 

 

 

Titulky

Vstupné: 56 Kč

SVĚT PODLE PROTA USA-SRN-SPI

Svět jinýma očima. Kevin Spacey – pacient psychiatrické léčebny s jasnou diagnózou: tvrdí, že je na Zemi na návštěvě a pochází z planety K–PAX. Jeff Bridges – psychiatr ze státní nemocnice nachází u svého “vesmírného” pacienta řadu nezvyklých projevů – a navíc je mu stále víc sympatičtější.

Dále hrají: Alfre Woodardová, Mary McCormacková aj.

Režie: Iain Softley Délka filmu: 120 min.

 

14. sobota 17.30 20.00

15. neděle 17.30 20.00

 

Titulky

Vstupné: 56 Kč

PEKELNÁ ŽENSKÁ USA – Austrálie – Falcon

Teenagerská komedie o tom, jak se dva kamarádi snaží vyrvat třetího ze spárů rázné milenky, která dokonce pomýšlí na svatbu. V hlavní roli Jason Biggs (Prci, prci, prcičky).

Dále hrají: Steve Zahn, Jack Black, Amanda Peetová aj.

Režie: Dennis Dugan Délka filmu :95 min.

 

17. úterý 17.30 20.00

18. středa 17.30 20.00

 

 

Titulky

Vstupné : 56 Kč

ELITA USA – Bioscop

Pravda je nebezpečná…důvěra smrtící. Počítačový magnát Gary Winston (Tim Robbins) chce propojit všechna média po celém světě novým komunikačním systémem. Mladý počítačový génius Milo brzy zjišťuje, že to není cíl jediný.

Dále hrají: Ryan Phillippe, Rachael Leigh Cooková aj.

Režie: Peter Howitt

Délka filmu :110 min.

19. čtvrtek 17.30 20.00

 

 

 

Titulky

Vstupné: 58 Kč

PROSTĚ SEXY USA – Falcon

Romantická komedie. Christina (Cameron Diazová) má co se týká vztahů s muži jedno pravidlo: nehledat “toho pravého”, ale užívat si s tím který je tím pravým zrovna teď.

Dále hrají: Christina Applegateová, Selma Blairová, Thomas Jane aj.

Režie: Roger Kumble Délka filmu: 90 min.

 

20. pátek 17.30 20.00

21. sobota 17.30 20.00

22. neděle 17.30 20.00

 

Titulky

Vstupné: 61 Kč

ČESKÁ SPOJKA USA – Falcon

Akční komedie. Anthony Hopkins a Chris Rock zachraňují svět přímo v Praze. Jako agenti CIA usilují o získání kufříkové nukleární zbraně. Jedinou možností, jak nebezpečnou zbraň dostat, je předstírat zájem o koupi…

Dále hrají: Matthew Marsh, Kerry Washingtonová aj.

Režie: Joel Schumacher Délka filmu: 120 min.

Představení ART KINA

23. pondělí 20.00

 

 

 

 

Titulky

Vstupné: 56 Kč

IRIS V. Británie-USA-SPI

Jejím největším talentem bylo umění žít. Životopisný film Iris je strhujícím příběhem o velké lásce a vzájemné úctě mezi dvěma výjimečnými osobnostmi, anglickou filosofkou a spisovatelkou Iris Murdochovou a jejím manželem, profesorem literatury Johnem Bayleyem.

Dále hrají: Judi Denchová, Jim Broadbent, Kate Winsletová

Režie: Richard Eyre Délka filmu: 90 min.

 

24. úterý 17.30 20.00

25. středa 17.30 20.00

 

 

Titulky

Vstupné: 56 Kč

JAK NA VĚC V. Británie - USA - Bontonfilm

Hugh Grant v hlavní roli úspěšné komedie. Bohatý povaleč Will má odpor k závazkům. Zaměří se proto na nejsnadnější cíl – svobodné matky. Ale i na něj dojde – pomstě je dvanáct let a jmenuje se Marcus.

Dále hrají: Toni Colletteová, Rachel Weiszová aj.

Režie: Paul Weitz, Chris Weitz Délka filmu: 100 min.

 

26. čtvrtek 17.30 20.00

27. pátek 17.30 20.00

 

 

Titulky

Vstupné: 56 Kč

BŮH JE VELKÝ – já ne Francie – SPI

Milostná komedie. Jmenuji se Michelle. Je mi dvacet a hledám toho pravého. Audrey Tautouová (Amélie z Montmartru) v roli úspěšné modelky, nespokojené se životem, který žije. Začíná zběsilá honička za tím nejlepším náboženstvím a tím nejlepším chlapem.

Dále hrají: Edouard Baer, Julie Depardieuová aj

Režie: Pascale Baillyová Délka filmu: 100 min.

28. sobota 17.30 20.00

29. neděle 17.30 20.00

 

Titulky

Vstupné: 56 Kč

RESIDENT EVIL USA - SPI

Tajný experiment. Smrtící virus. A fatální chyba. Filmové zpracování populární videohry, plné akce, napětí a atraktivní hudby. V hlavních rolích M. Jovovichová a M.Rodriguezová.

Dále hrají: James Purefoy, Eric Mabius aj.

Režie: Paul Anderson Mládeži nepřístupno!

Délka filmu: 105 min.

1. 10. úterý 17.00 20.00

2. 10. středa 17.00 20.00

Pozor na začátek!

Titulky

Vstupné: 52 Kč

KÓD NAVAJO USA – Bontonfilm

Válečné drama. Za 2. světové války začala americká armáda používat jako “kódovací zařízení” indiány z kmene Navajo. Každého chránil jeden zkušený voják – i za cenu života. V hlavní roli Nicolas Cage.

Dále hrají: Adam Beach, Roger Willie, Christian Slater aj.

Režie: John Woo Délka filmu: 135 min.

  Představení pro děti

8. neděle 15. 00

Vstupné: 8 Kč

Cirkus Hurvínek ČR – Krátký film

Pásmo pohádek Délka pásma: 65 min.

15. neděle 15. 00

Vstupné: 8 Kč

Smolíček ČR – Krátký film

Pásmo pohádek Délka pásma: 65 min.

22. neděle 15. 00

Vstupné: 8 Kč

Pohádka o Popelce ČR - Krátký film

Pásmo pohádek Délka pásma: 60 min.

29. neděle 15. 00

Vstupné: 8 Kč

Červená Karkulka ČR - Krátký film

Pásmo pohádek Délka pásma: 55 min.

Připravujeme na říjen 2002

1. - 2.

Kód Navajo

USA

válečný

3. - 4.

Znamení

USA

sci-fi thriller

5. - 6.

Star Wars: Epizoda II – Klony útočí

USA

sci-fi

8. - 9.

V ložnici

USA

psychologický

10.

Ráno v Benátkách

Francie

smutná komedie

11. - 13.

Myšák Stuart Little 2

USA

rodinná komedie

11. - 13.

Údolí stínů

USA

válečný

14.

Cool and Crazy

Norsko-Švédsko

hudební dokument

15. - 16.

Musím tě svést

ČR

psychologický

17. - 18.

Fantom Paříže

Francie

historický thriller

19. - 20.

Lilo a Stitch

USA

animovaná pohádka

19. - 20.

Perníková věž

ČR

psycholog. thriller

22. - 23.

Dost

USA

psychothriller

24. - 25.

40 dnů a 40 nocí

USA

romantická komedie

26. - 27.

Polibek draka

Francie-USA

akční

28.

Sex a Lucia

Španělsko

psychologický

29. - 30.

Ptačí svět

Francie – SRN

dokumentární

31.

11´09´´ 01

USA – Francie

dokumentární

SPORT

Otevření nové sportovní haly

Rozvoj tělovýchovy a sportu byl v Jindřichově Hradci po mnoho let limitován nedostatkem kapacit krytých sportovišť. Jednotlivé sportovní oddíly se sice probojovávaly do vrcholných soutěží, ale na domácí půdě neměly halu s parametry odpovídajícími požadavkům moderních sportů. Závažným nedostatkem také bylo, že ani jedna střední škola v centru města nemá vlastní tělocvičnu. Po roce 89 se toto téma stalo ještě aktuálnějším a v rovině teoretických úvah se jím zabývala všechna zastupitelstva. Zásadní rozhodnutí učinilo zastupitelstvo až v roce 2000. Z několika variant byla vybrána plocha, vypořádány vlastnické vztahy k potřebným pozemkům a po dohodě se zástupci sportovních organizací byla navržena koncepce uspořádání a kapacity objektu. Finanční zabezpečení záměru se podařilo promítnout i do rozpočtu města. Na základě výběrového řízení byl vypracováním projektu pověřen kolektiv Jindřichohradecké projekční společnosti s.r.o. pod vedením Ing. Špuláka. K vlastní realizaci stavby pak nejvýhodnější nabídku předložila firma Stavcent a.s. Jindřichův Hradec. Tato firma byla také vybrána jako generální dodavatel.

Stavba byla zahájena v září roku 2001 a dokončena v srpnu roku 2002. Během této neuvěřitelně krátké doby vzniklo významné víceúčelové sportovní zařízení, které nemá v širokém okolí obdoby. Plošně pružná dřevěná palubovka s certifikátem FIBA má rozměry 44 x 22 metrů. Plocha je zaklenuta dřevěnými lepenými vazníky s výškou od 7 m u obvodového zdiva do 10,4 m ve středové části. Hrací plocha je v podélné ose po obou stranách osazena stupňovitými tribunami pro 766 sedících diváků. Celý prostor je možno teplovzdušně a podlahově vytápět s regulací nuceného větrání a rekuperací tepla. Pro potřeby sportovců i diváků je objekt doplněn řadou technických ploch a obslužných místností. Všechny prostory jsou bezbariérově přístupné a odpovídají nejpřísnějším hygienickým a bezpečnostním normám. Do projektu byla také zahrnuta komplexní rekonstrukce stávající sportovní haly, která bude sloužit jako tréninková a především školám. Celková cena díla je 76 276 000,- Kč, přičemž z této částky sehnalo vedení města 18 600 000,- Kč jako účelovou dotaci od ministerstva školství. Ministerstvo školství přispělo také jedním miliónem na vybavení haly sportovním nářadím. Rozpočet města byl tedy tímto dílem ve skutečnosti zatížen částkou pouze 56 676 000,- Kč, což i při dosažení nadstandardní úrovně odpovídá původním představám.

Novou sportovní halu si za symbolické vstupné může veřejnost prohlédnout při jejím slavnostním otevření dne 21. září 2002. Od 14.30 hod. zde bude za doprovodu dechové hudby a mažoretek zahájeno pestré sportovní odpoledne. Jako první se na nové palubovce představí naše prvoligové házenkářky, ve druhé části se pak utká extraligový basketbalový tým BC Sparta Praha s BK Děčín. Celý program bude o přestávkách doplněn zajímavými soutěžemi pro diváky, exhibičním vystoupením špičkových basket-balistů a dalšími sportovně zábav-nými akcemi.

Němec Alfred, místostarosta města Jindřichův Hradec

VZLETEM SOKOLÍM

Běh Terryho Foxe v Jindřichově Hradci

V sobotu 14. září se koná od 10,00 do 12,00 hodin v Jindř. Hradci již V. ročník Běhu Terryho Foxe. Sraz je na parkovišti u 8. mateřské školy pod Gymnáziem Vítězslava Nováka.

Trasy budou stejně jako v minulých Bězích TŘI. Nejkratší povede okolo altánku v městských sadech pod gymnáziem, nejdelší povede poblíž Nežárky po celé délce sadů. Trasy budou zřetelně vyznačeny barevnými fáborky a každý účastník navíc obdrží na startu mapku s vyznačenými trasami.

Hlavním organizátorem této významné akce, jejímž cílem je propagace a osvěta v oblasti zdravého životního stylu, který pomáhá předcházet onemocnění rakovinou, je Tělocvičná jednota SOKOL spolu s Městským úřadem a organizace Junák, Dům Dětí a mládeže, TJ Slovan, OS Českého červeného kříže, OV Svazu tělesně postižených.

Zveme touto cestou občany našeho města na tuto významnou dobročinnou akci.

TJ SOKOL Jindřichův Hradec

Hudební škola YAMAHA - Bedáňová

pořádá

od 10.00 do 19.00 hod.

v ulici Svatojánská 144/I, J. Hradec

6. září 2002

DEN OTEVŘENÝCH DVEŘÍ

a zápis začátečníků do kurzů:

KEYBOARD (elektr. klávesy – pro děti od 6 let, mládež, dospělí)

KYTARA (pro děti od 8 let, mládež, dospělí)

ZOBCOVÁ FLÉTNA (pro děti od 6 let, mládež, dospělí)

POP ZPĚV (pro děti od 8 let, mládež, dospělí)

ELEKTRICKÁ, BAS KYTARA(mládež, dospělí)

PRVNÍ KRŮČKY K HUDBĚ (pro děti již od 18 měsíců)

RYTMICKÉ KRŮČKY (pro děti od 4 do 6 let)

HUDEBNĚ POHYBOVÁ PRŮPRAVA (pro děti od 5 let, mládež)

Kontakt: Ingrid Bedáňová, tel.: 0331/ 362 455, 0606 128 905