JINDŘICHOHRADECKÝ ZPRAVODAJ, SRPEN 2003

 

 

 

Obsah

Informace z rady města

Městská knihovna, Kniha – průzkum, Divadlo na zámku

Obec baráčníků „Kunifer“, Chceme být s vámi, buďte s námi

Univerzita třetího věku na Fakultě managementu, Soukromé střední odborné učiliště

Kulturní kalendář

Připravujeme na září

Dokončení domu s pečovatelskou službou

Kino Střelnice

KHL – Ohlédnutí za deseti lety

Sport

 

INFORMACE Z RADY MĚSTA

 

   Z rozhodnutí zastupitelů  ukončil  Jindřichův Hradec  k 30. 06. 2003 své individuální členství v Jihočeské centrále cestovního ruchu. Za členství v tomto sdružení platilo město roční příspěvek (podle počtu obyvatel) ve výši 52 900,- Kč. Vzhledem k tomu, že město J. Hradec je současně členem Svazu měst a obcí Jihočeského kraje, ukázalo se individuální členství města v JCCR jako nadbytečné a duplicitní. Svaz měst a obcí Jihočeského kraje je totiž současně kolektivním členem JCCR, čímž je prezentace našeho města v oblasti cestovního ruchu zajištěna dostatečně a na stejné úrovni.    

 

   Národní muzeum fotografie získalo v letošním roce státní dotaci ve výši 12 miliónů korun. Tyto prostředky jsou určeny na vybavení grafického studia a na první etapu rekonstrukce místností v přízemí jižního a západního křídla objektu bývalé jezuitské koleje. Na základě doporučení komise pro hodnocení nabídek veřejných zakázek pověřila rada města vybavením grafického studia firmu Xanadu s.r.o. České Budějovice. Hodnota tohoto digitalizačního pracoviště představuje částku 3 285 276,- Kč. Zbývající část dotace bude použita na stavební úpravy. K jejich realizaci byla na základě výběrového řízení určena firma Stavcent a.s. Jindřichův Hradec. Celá dotace musí být proinvestována v letošním roce, což se projeví i v určitém omezení provozu v prostorách sousedících s kaplí sv. Maří Magdaleny. Koncertní činnost a svatební obřady však zůstanou nedotčeny.

 

   Letošní rozpočet města počítal s opravou průčelní fasády kulturního domu Střelnice. V přízemním traktu měla být fasáda uvedena do původního členění a v celém průčelí měla být vyměněna okna, která by pohledově  odpovídala původnímu řešení. Příprava zakázky však byla proti očekávání složitější a požadavky provozu divadelního sálu a restaurace posunuly dobu vlastního díla do nereálných termínů. V zájmu dodržení kvality požadovaných prací rozhodla rada města výběrové řízení na tuto zakázku zrušit a provést nové zadání opravy fasády Střelnice s termínem realizace v II. čtvrtletí roku 2004. Finanční prostředky vyčleněné na tuto akci v rozpočtu letošního roku budou ponechány v rezervě pro rok 2004.

 

   V měsíci červenci došlo k podepsání smlouvy mezi Městem Jindřichův Hradec a firmou Regionsport služby spol. s r.o. o provozování víceúčelového hřiště v sadech pod gymnáziem. Společnost Regionsport služby je  ve stoprocentním vlastnictví města a má ve správě převážnou část sportovišť v majetku města. Na vedení této firmy se také sportovní veřejnost a školy mohou  obracet se žádostmi o využití víceúčelového hřiště. Sídlo firmy je v hale zimního stadionu.   

 

    Snahou vedení města je postupná rekonstrukce komunikací zásadně narušených výkopovými pracemi. V návaznosti na obnovu kanalizačního sběrače „B“ byla jako první zastupiteli určena ulice Družstevní. Po výměně starého vodovodního řadu zde dojde ke komplexní rekonstrukci vozovky a chodníků. Na základě výběrového řízení tyto práce provede firma Swietelsky stavební s.r.o. České Budějovice. Současně bude ve spolupráci s ředitelstvím silnic a dálnic řešen odvod dešťových vod z ulice Rezkovy.

   

Alfred Němec, místostarosta  města Jindřichův Hradec

                                                               

Zasedání Zastupitelstva města Jindřichův Hradec

se koná 27. srpna 2003 – 16.00 hodin v sále Střelnice

Městská knihovna                                I v srpnu knihovna žije                                                                                   

    

 

            O prázdninách sice není v knihovně tak živo jako v ostatních měsících, ale návštěvníci zato mají více klidu na přečtení denního tisku a časopisů, mohou se více ponořit do studia dokumentů i ke svému prospěchu využívat přítomnosti a pomoci odborného personálu knihovny.

K příjemné atmosféře jistě přispěje i stále trvající výstava výtvarných prací dětí ze základní umělecké školy na téma Příroda očima dětí ve vstupním prostoru infocentra a fotografie Antonína Špáta na chodbě před hudebním oddělením. Od srpna představí autor svá díla na téma Návraty k přírodě. Inspiraci hledal především na Jindřichohradecku a jako vždy to určitě bude velmi zajímavé „pokoukání“.

Ve stejném stylu proběhne i srpnový program pro širokou veřejnost na téma Přírodní zahrada. Osloví především vášnivé zahrádkáře i vyznavače zdravého životního stylu, zaujmout ale může i ty, kteří touží po změně nebo se chtějí seznámit s méně obvyklým způsobem pěstování rostlin a zkušenostmi našich rakouských sousedů. Pokud vás četba předchozích řádků zaujala, těšíme se na vás v pondělí 11. srpna v 18 hodin v poslechovém sále knihovny. Akci pro vás připravilo Regionální evropské informační středisko při Městské knihovně v Jindřichově Hradci.

Připomínáme, že o prázdninách je centrální pracoviště ve městě pro veřejnost otevřeno v úterý, ve čtvrtek a v pátek, pobočka na sídlišti Vajgar v pondělí a v pátek pro dospělé, ve středu pro děti.

Přejeme vám příjemný pobyt v prázdninové knihovně

 

Milena Kodýmová, ředitelka MěK J. Hradec

 

KNIHA – průzkum   

Rodina Röschova hodlá vydat knihu v roce 2004

 

Chtěli bychom jak pro pamětníky, tak i pro dnešní generaci znovu vydat tuto knížku, plnou poutavých příběhů a "lesní moudrosti". Děkujeme Městskému úřadu v J. Hradci za nabídnutou pomoc při mapování zájmu o tento titul. Nové vydání bude subskribované, tj. výše nákladů bude stanovena podle počtu objednaných výtisků konkrétními zájemci, cena bude odpovídat výrobním nákladům. Prosíme tedy ty z Vás, kteří byste knihu  „Zvěř a lidé" rádi uvítali ve své knihovničce nebo ji chtěli věnovat svým blízkým, abyste směřovali své objednávky na MěÚ, Klášterská 135/II, J. Hradec 377 01,         tel.: 384 351 256

nebo Informační středisko města tel.: 384 36 35 46.                   Rodina Röschova

                                                                                                                                    

Divadlo na zámku

Členové jindřichohradecké divadelní společnosti Jablonský a jejich hosté z plzeňského divadla J. K. Tyla a baráčnická obec účinkovali v báchorce „Strakonický dudák“.

     Herec Antonín Kaška uvedl, že tato hra mluví i o dnešní době. Je to krásná tradice, že na třetím nádvoří se hraje každým rokem krásné divadlo. Pro diváky je to daleko příjemnější než v divadelním sále.

     Jsme rádi, že i v letošním roce jsme se mohli jako obec baráčníků prezentovat při tak krásné akci jako je divadlo na zámku. Již nyní se těšíme na příští rok.

Při příležitosti 120 let  založení obce baráčníků v J. Hradci se konala oslava.

„V krčmě U Jáchyma“ jsme měli sedění za účasti baráčníků „Kunifer“ z Jindřichova Hradce, z K. Řečice, Soběslavi, Veselí n/Lužnicí, Říčan u Prahy a Třeboně. Rádi jsme uvítali zástupce Města J. Hradce pana starostu ing. Karla  Matouška.

     Ve 13.30 hodin vyšel průvod od baráčnické rychty na nám. Míru, kde ve 14.00 hodin začal pestrý program. Celé odpoledne uváděl velice vtipně a profe-sionálně Václav Staněk. Hrál nám orchestr Antonína Vítka.

Tančili jsme „českou besedu“ ve dvou kolonách, mladá chasa tančila „moravskou besedu“. Byla     i ukázka renezančního tance. Hezké a působivé bylo vystoupení dětí z 5. MŠ J. Hradec - „koťata“. Pan Krninský předváděl točení keramiky na hrnčířském kruhu.

Následovala přehlídka krásných praporů jednotlivých obcí, přehlídka blaťáckých krojů, dětských krojů, svérázu (pracovní oblečení), oblek paňmaminky, paňtatínka, oblek rychtáře, drába, ponocného. Bylo to hezké odpoledne.

Chtěla bych poděkovat Městu J. Hradec,  panu Švihálkovi, který nám poskytl salonek pro převlékání všech účinkujících, panu Langrovi, orchestru Antonína Vítka, rodičům dětí z 5. MŠ z  Jindřichova Hradce, vedoucímu souboru jindřichohradeckého symfonického orchestru, řediteli zámku PhDr. Paulíkovi, všem sou-sedům, tetičkám a všem, kteří nám pomohli připravit krásné odpoledne.

 Dáňa Šprinclová, švandymistrová  

                                                                                

 

 

 

 

    

 

 

 

 

CHCEME BÝT S VÁMI, BUĎTE S NÁMI!

 „Seš černá huba, tady nemáš co dělat!“ pronesl velmi hlasitě můj čtyřapůlletý syn k tříletému tmavému synkovi naší rodinné přítelkyně. Právě k nám přišli na první společnou návštěvu. Zkoprněla jsem, zrudla, zbledla, zpotila se… Až do této chvíle jsem si myslela, že své děti vedu k toleranci a úctě ke každé lidské bytosti. Ale ouha. Synek se sice odmala vídá s kamarádem – autistou, zná kluky na vozíčku, ví, že učím na speciální škole. To všechno je mu známé, tvoří to jeho blízký a bezpečný svět. Ale černý klučík v bílé rodině – to je něco, s čím se ještě nesetkal, boří to jeho představy o pořádku světa a nějak ho to ohrožuje. Naštěstí kamarádka je rozumná, v klidu zabaví svého synka ve vedlejší místnosti a já pokračuji v rozhovoru s tím svým. „Víš, ale teta R. si Kubu vybrala, má ho ráda a se strejdou ho chtějí vychovat! „Ale on patří přece do Afriky, tady nemůže být!“ trvá na svém synek. Žasnu sice nad jeho vědomostmi, ale hledám způsob, jak mu to vysvětlit. „Hraje si se stejnými autíčky, jako ty!“ „To ale nemůže, patří do Afriky!“ Ještě chvíli vzdoroval, pak Kubu zpoza mé sukně chvíli okukoval, nakonec mu ale půjčil svá autíčka a pustil ho na pískoviště. „Tak to šlo docela rychle!“ pravila teta s nadhledem, vědoma si zřejmě toho, že její Kuba takových chvil zažije mnohem víc. Důležité pro něj bude bezpečný přístav u rodičů, možnost se z bolesti nepřijetí vypovídat, pár rozumných kamarádů. Snad mu to život dopřeje.

     To, co neznáme, nás ohrožuje. Bojíme se, nechceme to neznámé pustit do svého „bezpečného světa“. A přesto – podíváme-li se trošku blíž, zjistíme, že to, „neznámé“ v sobě skrývá řadu zajímavých věcí, že nás může obohatit. Někdy nechceme do svého života pustit člověka jiné pleti, jindy člověka s handicapem… Máme strach z neznámého? Bojíme se o své pohodlí? Nechceme být přítomni jiné radosti či bolesti? Motivy může mít každý jiné. Přesto – každá příležitost rozšířit hranice svého bytí může prohloubit naše lidství.

     Pojďme si představit, že jsme na společné horské tůře. Těšíme se na zážitek, výkon, radujeme se z krásné výbavy. Každý podle svého zaměření. Ale už na začátku tůry někteří z nás dostanou do batohu o dvacet kilo těžší zátěž. Jak asi budou vypadat po pár kilometrech? Asi nebudou v cíli mezi prvními, možná jim za chvíli bude jedno, jakou mají výbavu, možná v únavě budou hledat jakoukoli ruku, o kterou by se opřeli, aby vůbec došli. Ale možná si po cestě všimnou mnoha kamínků a kytek, které by neviděli, kdyby měli stále hlavu vzhůru. A možná – pokud najdou pár unavených souputníků, prožijí štěstí sounáležitosti, které ti první nikdy nepoznají.

     Na druhé tůře životem s handicapovaným dítětem se před několika lety ocitlo pár rodin. Nejednou se jejich cesty setkaly, nejednou se rodiny vzájemně podpořily. Překvapení z úkolu, který jim život nečekaně připravil. Hledání cest k rozvoji dítěte. Únavu z cvičení. Přijetí i nepřijetí mezi přáteli. Začlenění dětí do školky, hledání cest a vhodných podmínek ke vzdělání… Problémů a únavy mnoho, ale i radosti nad každým sebemenším pokrokem. Život dostává jiné dimenze, do popředí se dostávají jiné hodnoty. Děti jsou dnes vzdělávány na 6. základní škole. Škola je bezbariérová, řada bariér v lidských vztazích je zde zbořena, přesto děti ani jejich rodiče nemohou své dny prožívat v úplném klidu. Nejsou totiž stále dořešeny zákonné podmínky ke vzdělávání dětí s hendicapy. Děti mají nárok na vzdělání, nemají však nárok na asistenty, které potřebují. V systému školství stále neexistuje tabulkové místo a mzdové prostředky pro osobního asistenta. Děti jsou tak odkázány na pomoc od nadací, měst, různých sbírek…

     Na pomoc těmto dětem rodiče založili v našem městě Občanské sdružení OKNA. Proč zrovna OKNA? Je to symbolický název. Chce nabídnout světlo, čerstvý vzduch, otevřenost. Sdružení je otevřeno rodinám s handicapovanými dětmi, přátelům těchto rodin, odborníkům z řad pedagogů, lékařů, psychologů, zkrátka lidem dobré vůle. Sdružení chce hledat cesty k co nejlepšímu zapojení lidí s handicapem do všech oblastí života. Jedním z prvních počinů tohoto sdružení je otevření „okének“ do některých domácností a seznámení s životní cestou rodin, které žijí s handicapovaným člověkem. Aby už nebyly jejich problémy tak neznámé, abychom se jich nebáli, abychom jim porozuměli a šli kousek cesty a nimi.

Okénko první (v příštím čísle JH – zpravodaje)                       Drahomíra Blažková

 

Univerzita třetího věku

 

Fakulta managementu v Jindřichově Hradci otevírá v akademickém roce 2003/2004 program celoživotního vzdělávání, který je určen seniorům.

              Studium bude zahájeno 10. října 2003 a je dvousemestrální. V nabídce jsou 2 předměty z Fakulty managementu, možné je také navštěvovat přednášky pořádané VŠE v Praze. Zájemci si musí zapsat alespoň 1 předmět. Poplatek je stanoven ve výši 100,- Kč za předmět/semestr. Studující se mohou rozhodnout, zda budou z vybraných předmětů skládat zkoušky (seminární práce + pohovor s vyučujícím) nebo jen absolvují přednášky. V případě, že složí všechny předepsané zkoušky, obdrží osvědčení podle § 60 zákona č. 111/98 Sb. o vysokých školách. Postup do dalšího semestru je podmíněn složením zkoušek nebo potvrzením o účasti na přednáškách

              Zápis se koná 10. října 2003 na Fakultě managementu

              od 9:00 hodin v učebně č. 225.

Nabídka předmětů

1.       Komunikační dovednosti – PhDr. Miloslava Hiršová

 

Předmět je zaměřen na prohloubení sebereflexe a zvýšení pocitu jistoty a sebedůvěry. Hlavním tématem je proces komunikace – bariéry v komunikaci, umění naslouchat i sdělovat, manipulace, asertivita, vyjednávání, konflikty, interkulturální rozdíly. Výuka probíhá formou diskusí, na jejichž přípravě se studenti aktivně podílejí, a je doplněna sebezkušenostními a interakčními technikami.

2.       Základy práce s počítačem – kolektiv vyučujících

První kroky s počítačem, práce ve Windows 2000, základy práce s Wordem (text) a Excelem (tabulky), základy práce s e-mailovou poštou (Outlook) a internetem.

 

Další informace a přihlášky: Lenka Mezerová, Centrum celoživotního vzdělávání, kancelář č. 229. tel.: 384 417 205, mezerova@fm.vse.cz

 

 

Soukromé střední odborné učiliště podnikání a služeb J. Hradec,

o.p.s., Radouňka 166, 377 01  Jindřichův Hradec

www.ssoucbjh.cz

 

MATURITNÍ STUDIUM

NÁSTAVBOVÉ 3leté DÁLKOVÉ

 

Nástavbové maturitní studium je určeno pro absolventy tříletých učebních oborů se zaměřením:

Podnikání v oborech obchodu a služeb (64-41-L/521)

Podnikání v technických povoláních (64-41-L/515)

Podnikání v oborech zemědělství a lesního hospodářství (64-41-L/518)

Podnikání v oborech umění, užitého umění a rukodělné

 umělecké výroby (64-41-L/523)

 

Systém výuky: středoškolský, konzultace pátek odpoledne, sobota dopoledne

(říjen, listopad, prosinec; únor, březen, duben)

Studium je určeno těm, kteří chtějí ve svém oboru provozovat samostatně živnost, podnikat nebo pracovat ve sféře drobného nebo středního podnikání.

Absolventi mohou hledat své uplatnění i v ekonomických a technických útvarech v podnicích a organizacích výrobní i nevýrobní sféry.

 

Maturitní zkouška: skládá se z pěti předmětů:

I. český jazyk a literatura (povinná)

II. všeobecně vzdělávací předmět – cizí jazyk, základy společenských věd, matematika (student povinně volí jeden předmět)

III. 1. blok odborných předmětů – ekonomika a účetnictví (povinná)

IV. 2. blok odborných předmětů – management, marketing,

právní nauka (povinná)

V. praktická zkouška z odborných předmětů (povinná)

 

Přihlášky a základní informace Vám škola na požádání zašle.

Tel.: 386 360 759, e-mail: pana@cb.gin.cz, http://www.ssoucbjh.cz

Zástupce ředitele: Mgr. D. Kubáková, tel.: 606 109 666, 384 325 161

 

EEG BIOFEEDBACK

metoda, která ZLEPŠUJE ŠKOLNÍ VÝSLEDKY

 

EEGBFB TRÉNINK

je nová nebolestivá metoda, která podporuje správné myšlení. Naučí nás dokonale využít své schopnosti a nové pomůže odhalit.

                 

EEGBFB TRÉNINK

dětem s poruchami pozornosti pomáhá zvládnout nároky školy,  zlepšuje soustředění, dokonale i výrazně uklidňuje neposednost a úzkost, snižuje agresivitu.

 

EEGBFB TRÉNINK

je vhodný i pro dospělé. Zmírňuje deprese, upravuje spánek, zvyšuje výkonnost, působí proti únavě.

 

EEGBFB TRÉNINK

je založen na zkušenosti, že se člověk naučí ovlivňovat funkci svého mozku, pokud je o ní průběžně informován. Během tréninku snímáme elektrickou aktivitu mozku, ta je počítačem převedena na hru, kterou dokáže ovlivňovat i dítě. 

Kontakty:

J. Hradec, Česká 1175/II Mgr. Alena Kaislerová – mob. 723 569538, tel.: 384 323711 

Č. Budějovice, Žižkova 4 Mgr. Lubomír Pána – mob. 607 253676, tel.: 386 350408

Blatná, Plzeňská 313 PhDr. Marcela Veselá – mob. 604 123519

                                      

 

 

                   KULTURNÍ KALENDÁŘ                                       

 

 

 

DADA CLUB KASPER    Vás zve                                                                                        

od srpna probíhá výstava keramiky WAGNER + WAGNEROVÁ

                                           

 

Státní hrad a zámek v J. Hradci  Vás zve na                                                                                                                                                                       

Pátek   1., 8., 15., 22. a 29. srpna 2003

Sobota 2., 9., 16., 23. a 30. srpna 2003 vždy  ve 21.00, 22.00 a 23.30 hodin

                             NOČNÍ PROHLÍDKY S BÍLOU PANÍ  

 

zámek    Vstupné 150,- /75,- Kč     Informace a rezervace A. Kaška, tel.: 603 248491

 

Klub historických vozidel v J. Hradci                                                                          

3. 8. 2003 – VÝSTAVA HISTORICKÝCH VOZIDEL

                     III. ročník výstavy automobilových veteránů

zámek – I. nádvoří   Vstupné: 20 Kč, děti zdarma

 

Galerie INSPIRACE v J. Hradci a autoři Vás zvou                                                                                                            

3. 8. 2003 – 17.00 hod. – Petr Melan – grafika

                                            Karel Zeman - grafika, medaile

Langrův dům, nám. Míru 138/I, malá výstavní síň, do 22. 8. 2003 Vstup volný      

 

GALERIE ŠPEJCHAR Dolní Skrýchov pořádá výstavu                                                    

4. 8. 2003 – 17.00 hod. vernisáž výstavy  obrazů - VĚRA KUBIK - KDOLSKÁ

                                          „KRÁSA KRAJINY“

 

Muzeum Jindřichohradecka pořádá výstavu                                                                                                         

7. 8. 2003 – 16.00 hod. – vernisáž obrazů -  VÁCLAV ROŽÁNEK

                                                                      „Neuvědomělá bohatství“

kaple sv. Víta Muzea Jindřichohradecka, do 12. 10. 2003

 

Galerie INSPIRACE v J. Hradci Vás zve na                                                                                                            

7. 8. 2003 – 18.18 hod. – Koncert skupiny JEN TAK TAK

                                Netradiční koncert jindřichohradecké folkové skupiny

Langrův dům, nám. Míru 138/I,  Vstupné 50,- Kč    

 

DADA CLUB KASPER pořádá                                                                                       

7. 8. 2003 – 20.00 hod. – VÝPRODEJ LEMURY LEPÉ

                                            Účinkují: Lenka Vychodilová a Umělecko – hudební

                                          skrumáž Divadla SKLEP 

    

Galerie INSPIRACE v J. Hradci Vás zve                                                                                                            

9. 8. 2003 – 17.00 hod. – vernisáž výstavy

                                          ak. mal. LIBUŠE PILAŘOVÁ -  KVERKOVÁ

                                         JIHOČESKÁ KRAJINA, ZÁTIŠÍ (oleje)

Langrův dům, nám. Míru 138/I,  galerie, do 7. 9. 2003    Vstup volný    

 

DADA CLUB KASPER pořádá                                                                                       

14. 8. 2003 – 20.00 hod.SEČTENO

                                              dramaticky zpracované autorské čtení

                                              Účinkují: studenti DAMU Praha 4., 5., a 6. ročník + host

Muzeum Jindřichohradecka a KHL pořádá výstavu fotografií                                                                                                        

21. 8. 2003 – 16.00 hod. – vernisáž výstavy fotografií -  SRPEN ´68

Výstava unikátních snímků světových fotografů zachycujících invazi vojsk Varšavské smlouvy v Praze. Součástí vernisáže je přednáška Mgr. Vladislava Buriana o „Expedici EXETER 2003“.

Výstavní síň minoritského kláštera při kostele sv. Jana Křtitele

 

Klub historie letectví, Město J. Hradec, Muzeum Jindřichohradecka, 72. záchranná  a výcviková základna za pomoci Aeroklubu J. Hradec      

 

sobota 23. srpna 2003 - „X. setkání čs. válečných letců v Jindřichově Hradci“

10 hodin    Památník letců - pietní akt a autogramiáda

11 hodin    Minoritský klášter - návštěva výstavy „Srpen ´68“ 

12 hodin    72. ZVZ ÚO - návštěva Vojenské základny 

 

Účast na akci přislíbili gen. Fajtl, Peřina, Šiška, Štandera a řada dalších válečných letců R.A.F. z období II. světové války    

 

Galerie INSPIRACE v J. Hradci Vás zve                                                                                                            

23. 8. 2003 – 17.00 hod. – PETR HANISCH a VLADIMÍR URBÁNEK

                                              Krajina a portrét olejem a pastelem 

                                            (Tradiční letní výstava dvou pražských výtvarníků)

Langrův dům, nám. Míru 138/I,  malá výstavní síň, do 31. 8. 2003    Vstup volný   

 

 

Město J. Hradec Vás zve na                                                                                                                                                                           

26. 8. 2003 – 19.30 hod. – Koncert Mezinárodního festivalu

                                  Mladá Praha                                                                  

Účinkují: Albrechtovo kvarteto (Slovensko) – dívčí smyčcové kvarteto

             Duo (Francie) Guillaume Martigne – violloncello

             Juliana Steinbach - klavír

kaple sv. Maří Magdaleny Vstupné: 60,- Kč

 

                                                                                                                                                                                                                            

30. 8. 2003 - 13.00  až  21.00 hod.      

Město Jindřichův Hradec

připravilo pro všechny děti a jejich rodiče v městském parku

veselé rozloučení  s létem

 

MĚSTO DĚTEM

aneb

„NEBE, PEKLO, RÁJ“

30. srpna 2003

Celodenní program bude zahájen ve 13.00 hodin otevřením vstupní brány

do „Nebe, pekla, ráje“ a bude pokračovat

do 21.00 hodin v prostorách městského parku s programem: 

 

 čtyřmetrová loutka čerta s vidlemi, obří andělská křídla * taverna *   6 stánků se stylizovanými drobnostmi * maskérna * rohovina splněných přání * čertolog * čertovsko – andělská módní přehlídka * upište svou duši čertu * divadelní představení s čertovskou tématikou * hry pekelné: - skok v čertovském vaku -            o největší zalomození řetězem a nejstrašlivější čertovský škleb - přetahování duší – aneb je silnější peklo nebo nebe - apokalyptická papírová bitva mezi čerty a anděly * pekelný stroj (chrlení ohně, ohňové hole, upalování hříšníků, žonglování s hořícími dušemi) * výstřel z kanónu * hudba * tanec *  tábornické dovednosti * různé soutěže, hry a atrakce * sportovní  soutěže a ukázky různých sportovních disciplín * vodácké dovednosti * dětské motorové čluny * soutěže na elektrických motorkách a trojkolkách * nafukovací skákací atrakce * bazén s kuličkami * horolezecká stěna * vystoupení folkové skupiny Jen tak tak * malí  zpěváci                u mikrofonu * výtvarné hry * malí zdravotníci * malí hasiči * dětská diskotéka * ukázka letecké techniky * ohňová show * mnoho dalších překvapení * občerstvení  zajištěno *

 

*od 17 – 19 h - Koncert dětských hvězdiček + Jen tak tak

*od 19 do 20.30 h -  Dětská diskotéka (rej čertů a andělů)

*od 20.30 – cca do 21 h -  Ohnivá show

 

Pro všechny zúčastněné děti jsou připraveny sladké odměny  a drobné dárky.

Místa konání jednotlivých akcí budou upřesněna na plakátech.

 

Na přípravě a realizaci programu se spolupodílí:

DDM J.Hradec, Junák J. Hradec, Skaut J. Hradec, folková skupina Jen tak tak, Automotoklub J. Hradec, TJ SOKOL J. Hradec, TJ SLOVAN J. Hradec,

SKOK J. Hradec, OS ČČK J. Hradec, Hasičský záchranný sbor J. Hradec,

Aeroklub ČR J. Hradec, YMCA J. Hradec, 

RELAX Vajgar s.r.o. J.Hradec.

   Historické  aktivity  zajišťuje agentura pro historično a akčno A.R.G.O.

Město J. Hradec děkuje za laskavou podporu

firmě Cukrářství a pekařství Ivan Kolman Zahrádky.

 

Žesťový soubor Trumpet Tune a Státní hrad a zámek v J. Hradec Vás zve                                                                                                                                                                          

30. 8. 2003 – 19.00 hod. – V.  TROUBENÍ NA ZÁMKU

zámek – Rytířský sál              Účinkuje žesťový soubor Trumpet Tune         

 

Pokračování výstav

Společnost V. Nováka  při ZUŠ v J. Hradci                                                                                                                                                                          

výtvarná výstava     TOLERANCE ´95

Jaroslav Bartoš, Jan Gabler, Jan Kanyza,

Jaroslav Kříž, Václav Menčík, Jan Antonín Pacák,

Rudolf Riedlbauch, Otto Sukup

 ve výstavní síni minoritského kláštera při kostele sv. J. Křtitele

Otevřeno do 13. 8. 2003 od 10 - 12 h a od 13 - 16 h /mimo pondělí.     

Vstupné: 10,- Kč

 

Muzeum Jindřichohradecka                                                                                                                                                                         

Patron města sv. Hippolyt  Výstava věnovaná patronu našeho města.

kostel sv. Jana Křtitele. Výstava bude přístupna denně.

 

 

 

Státní hrad a zámek JINDŘICHŮV HRADEC                                                  

Dobrovského 1/I, 377 01 J. Hradec, tel.: 0420 384 32 12 79

Fax: 0420 384 32 13 91  E-mail: zamekjindrichuvhradec@elsynet.cz

Nabídka prohlídkových tras na Státním hradu a zámku v J. Hradci

Otevřeno denně, kromě pondělí od  9.00 – 16.15 hod. trasa:

(A) Adamovo stavení, (B) Gotický hrad, (C) Procházka 18. a 19. stoletím Černá věž je otevřena denně (10 –16.00 hodin)

Vstupné: v českém jazyce 65,/35,-  Kč (děti, důchodci) v cizím jazyce 140,/70,-  Kč 

Při rezervaci skupinových prohlídek účtujeme 10% rezerv. Příplatek z celkové ceny.

V pondělí jsou prohlídky pouze pro předem objednané skupiny se 110% příplatkem.

 

MUZEUM JINDŘICHOHRADECKA                                                             

Balbínovo nám. 19/I, hlavní expoz. Budova: 384 36 36 60

pracovny odborných pracovníků, kanceláře: 384 36 36 61

Fax.: 384 36 15 76              E – mail: muzeum@esnet.cz

 

Muzeum otevřeno denně  od 8.30 – 12.00 a 12.30 – 17.00 hodin

Kostel sv. J. Křtitele – otevřen denně od 9.00 – 12.00 a od 12.30 – 16.30 hodin

Městská věž – otevřena denně od 10.00 – 12.00  a  od 13.00 do 16.00 hodin

 

 

 

 

 

POHÁDKOVÉ LÉTO NA ZÁMKU ČERVENÁ LHOTA

srpen 2003   -   soboty a neděle

  2. –   3. 8. – Sněhurka, Víťa Marčík

  9. – 10. 8. – Zlatovláska, Studio Dell´arte

16. – 17. 8. – Sněhurka, Studio Dell´arte

23. – 24. 8. – Velmi americké pohádky, divadlo Na vyhlídce

začátky představení v 11.00 a 15.00

 

Město Jindřichův Hradec, Nadační fond rozvoje města

Jindřichův Hradec, Deníky Bohemia – Listy Jindřichohradecka

a Státní hrad a zámek v Jindřichově Hradci Vás všechny zvou na

Městské slavnosti

a historické trhy,

 

konané při příležitosti

710 let založení města, 10 let deníku Listy Jindřichohradecka,

10 let od znovuotevření Státního hradu a zámku v J. Hradci

 

sobota  6. září 2003

 Historické aktivity zajišťuje agentura Červená kumpanie
Historický trh od 9 hodin (celodenní)
Historický průvod - 13.00 hodin
u obchodní akademie, ul. Klášterská, ul. Růžová,
nábřeží Vajgaru a náměstí Míru, kde se uskuteční
symbolické předání městských práv
Program slavností
13.30 – 22.00 hodin
Náměstí Míru, II. a III. nádvoří zámku,
zámecký rondel
(divadla, pohádky, šermířský turnaj, hry, dobová hudba, věštírna …)
Program oslav Deníků Bohemia
13.30 – 16.00 hodin – III. nádvoří
netradiční soutěže pro děti, Combo, módní přehlídka,
vyhodnocení soutěže pro předplatitele, Jen tak tak,
P. Jíšová & CS Band
Ohňostroj
Vstupné dobrovolné

PŘIPRAVUJEME NA ZÁŘÍ

 

Mezinárodní divadelní festival pro mladé publikum

ve spolupráci se szene bunte wähne

ve dnech 28. 9 – 2. 10. 2003

 

 

Dokončení domu s pečovatelskou službou

 

    V současné době byla dokončena stavba domu s pečovatelskou službou v objektech čp. 29 a 30/II na rohu Růžové a Bezručovy ulice. Část domu čp. 30/II sloužila původně jako vojenská kasárna a je hodnocena jako historicko-architektonicky cenná klenutými prostory a sklepy. V posledním období byl využíván společně s domem čp.29/II k obytným účelům. Vzhledem k velmi špatnému technickému stavu  bylo rozhodnuto o provedení celkové přestavby na obytný dům s pečovatelskou službou. V rámci projektové přípravy stavby bylo vzhledem ke zmíněnému špatnému technickému stavu a nevhodnému dispozičnímu řešení dojednáno, že část objektu přiléhající k Bezručově ulici bude odstraněna, zbylá část  byla vhledem k historicky cenným konstrukcím

rekonstruována. 

 

     Stavba byla po zhruba čtyřleté přípravě a jednání o získání státní podpory zahájena v září 2001. Celkové investiční náklady stavby, nákladů na přípravu a zabezpečení výstavby byly kalkulovány na hodnotu 68,8 mil. Kč, skutečně bylo proinvestováno 66,5 mil. Kč. Převážná část prostředků byla poskytnuta ze státního rozpočtu a Státního fondu rozvoje bydlení.

 

 

  Celý objekt je rozdělen do dvou částí. V části A, která má vstup z Růžové ulice a ze dvora, je celkem 19 bytových jednotek.  V části B, která zaujímá objem stávajícího zbouraného objektu, je celkem 50 bytových jednotek. Vstup má tato část samostatný z Bezručovy ulice i ze dvora objektu. Obě části mají tři užitná podlaží - dvě nadzemní podlaží a podkroví. Plocha bytů se pohybuje přibližně mezi 27 až 50 m2, což je maximální výměra stanovená podmínkami poskytnuté státní dotace. Každý byt je opatřen kuchyňskou linkou a má své sociální zařízení s koupelnou osazenou sprchovým koutem. Vytápění objektu je řešeno jako centrální, z vlastní plynové kotelny, s měřením odběru tepla pro jednotlivé byty. Teplá užitková voda je připravována elektrickými boilery umístěnými v koupelnách.

     Všechny prostory domu s pečovatelskou službou jsou bezbariérově přístupné rovněž jako přístup z komunikace a z parkoviště, plně bezbariérových je i 11 bytů s upravenými vstupními dveřmi a koupelnami. V objektu jsou osazeny dva osobní výtahy. Součástí objektu jsou i společenské místnosti a středisko osobní hygieny s masážní vanou. V uzavřeném dvoře objektu vznikla klidová zóna se zelení, lavičkami a vodním jezírkem.

      V souvislosti s přestavbou objektu byla provedena i změna v jeho označení. Objekt bude dále evidován pod číslem popisným 30/II.

   

Slavnostní otevření nově dokončeného domu

s pečovatelskou službou proběhne dne 6. září 2003.

Mezi 12.00 až 14.00 hodinou bude objekt zpřístupněn veřejnosti.

 

 

 

Zdeněk Maryška, vedoucí odboru rozvoje

 

 

KINO STŘELNICE

        

1. pátek      17.30  20.00

2. sobota     17.30  20.00  

3. neděle     17.30  20.00  

Titulky

Vstupné: 66 Kč

CHARLIEHO ANDÍLCI : Na plný pecky         USA-Falcon

Drew Barrymoreová, Cameron Diazová a Lucy Liu - sexy agentky znovu v akci!

Dále hrají: Cyia Batten, Russell Bobbitt, Demi Mooreová aj.

Režie: McG                                       

Délka filmu: 105 min.

5. úterý      17.30   20.00

6. středa     17.30   20.00

 

 

 

Titulky

Vstupné: 62 Kč

ZLOČIN JE EXTRÉMNÍ SPORT Kanada-Francie-Bioscop.

Akční krimi. Když máš na to, udělat banku, máš prachy na cokoliv. Parta mladých sportovců si vylepšuje rozpočet rafinovanými loupežemi s neuvěřitelnou metodikou.

Hrají: Stephen Dorff, Natasha Henstridgeová, Bruce Payne aj.

Režie: Gérard Pirés              

Mládeži do 15 let nepřístupný

                  Délka filmu: 100 min.

  7. čtvrtek  17.00  20.00

  8. pátek     17.00  20.00

  9. sobota   17.00  20.00

10. neděle    17.00  20.00

Pozor na začátek!

Titulky

Vstupné: 66  Kč

MATRIX RELOADED                        USA – Warner Bros.

Osvoboď svoji mysl. Druhé pokračování trilogie Matrix. Sci-fi thriller.

Hrají: Keanu Reeves, Laurence Fishburne, Carrie-Anne Mossová, Jada Pinkett Smithová aj.

Režie: The Wachowski Brothers

                                                    Mládeži do 12 let nevhodný  

Délka filmu:  140 min.                                                      

12. úterý       17.30  20.00

13. středa     17.30  20.00

 

 

 

Titulky

Vstupné: 62 Kč           

HODINA PRAVDY                                        USA – Bioscop

Jako detektiv musí dopadnout vraha. Jako otec musí chránit syna, který je hlavním podezřelým. Robert De´Niro v hlavní roli strhující krimi.

Dále hrají: Frances McDormandová, James Franco, Eliza Dushkuová aj.

Režie: Michael Caton – Jones    

Mládeži do 12 let nevhodný                                

   Délka filmu: 110 min.

14. čtvrtek   17.30   20.00

15. pátek     17.30   20.00

 

 

 

Titulky

Vstupné:  62 Kč

LOVEC DÉMONŮ                                   USA-SRN-Bioscop

Bill Paxton a Matthew McConaughey v hlavních rolích psychothrilleru o spořádaném otci rodiny, který odhalí své životní poslání.

Dále hrají: Powers Boothe, Luke Askew, Melissa Criderová         

Režie: Bill Paxton                  

Mládeži do 15 let nepřístupný                                 

Délka filmu: 100 min.

16. sobota    17.30  20.00

17. neděle    17.30  20.00

 

 

 

Titulky

Vstupné:  56 Kč 

RYCHLE A ZBĚSILE 2                             USA- Bontonfilm

Jak rychle to chceš? Volné pokračování akčního kriminálního filmu, v němž hlavní roli hrála supersilná auta a nelegální uliční závody.

Hrají: Paul Walker, Tyrese Gibson, Eva Mendesová, C.Hauser

Režie: John Singleton                 Mládeži do 12 let nevhodný                                         

Délka filmu: 100 min

19. úterý     17.30   20.00 

20. středa    17.30   20.00

 

 

Titulky

Vstupné:  58 Kč

KRÁSNÁ POKOJSKÁ                                        USA-Falcon

Romantická komedie. Jennifer Lopezová a Ralph Fiennes v soudobé variaci na pohádku o Popelce.

Dále hrají: Natasha Richardsonová, Stanley Tucci, Frances Conroyová aj.

Režie: Wayne Wang                                Délka filmu: 105 min.

21. čtvrtek   17.00  20.00  

 

 

 

Pozor na začátek! 

 

 

Titulky

Vstupné:  55 Kč

TAK DALEKO, KAM MĚ NOHY DONESOU 

SRN-Hollywood C.E.

Dobrodružné drama. Příběh německého válečného zajatce, jemuž se v roce 1949 podařilo uprchnout z pracovního lágru na východě Sovětského svazu. Na cestě ke své rodině a vlasti ho čeká 14000 km…

Hrají: Bernhard Bettermann, Michael Mendl, Irina Pantaevová, Iris Böhmová, Alexandr Kotěnov aj.

Režie: Hardy Martins                  Mládeži do 12 let nevhodný                            

 Délka filmu 155 min.        

22. pátek      17.30  20.00

23. sobota     17.30  20.00

24. neděle     17.30  20.00

 

 

Titulky

Vstupné:  72 Kč

TERMINÁTOR 3: Vzpoura strojů                    USA-Falcon

Arnold Schwarzenegger coby kyborg z budoucnosti se vrací ve třetím pokračování sci-fi ságy, aby pomohl Johnu Connorovi vybojovat jeho bitvu se stroji.

Dále hrají: Nick Stahl, Claire Danesová, Kristanna Lokenová, Matthew Bonnar aj.

Režie: Jonathan Mostow                         Délka filmu 105 min.

26. úterý      17.30  20.00

27. středa    17.30  20.00

 

 

 

Titulky

Vstupné: 52 Kč

8 MILE                                                 USA-SRN-Bontonfilm

Každá chvíle je další šancí. Jimmy přežívá v detroitském ghettu a nad vodou jej drží jen pár černošských kamarádů a rap. Volně inspirováno příběhem kontroverzního mladíka jménem Eminem.

Hrají: Eminem, Kim Basingerová, M. Phifer, B. Murphyová

Režie: Curtis Hanson                   Mládeži do 12 let nevhodný

Délka filmu 110 min.                            

28. čtvrtek   17.30

29.  pátek    17.30

 

 

Český dabing

Vstupné:  56 Kč

PINOCCHIO                                                    Itálie-USA-SPI

Filmová adaptace pohádky o oživlém dřevěném panáčkovi, který i přes všemožnou pomoc dobré Modré víly a lásky svého otce Gepetta se dostává z jednoho neuvěřitelného dobrodružství do druhého.

Hrají: Roberto Beniggni, Nicoletta Braschiová, C. Giuffre

Režie:  Roberto Beniggni,                       Délka filmu 105 min.                            

28. čtvrtek              20.00

29. pátek                 20.00

 

 

 

Titulky

Vstupné:  56 Kč

TICHÝ AMERIČAN                                USA – SRN – SPI

Saigon 1952. Dva muži uprostřed války bojují o svobodu jedné země a vlastnictví jedné ženy. Michael Caine a Brendan Fraser ve strhující adaptaci románu Grahama Greena.

Dále hrají: Do Thi Hai Yenová, Rade Serbedzija, Robert Stanton

Režie: Philip Noyce                     Mládeži do 12 let nevhodný

Délka filmu 100 min.                              

30. sobota    jen  19.00

31. neděle    jen   19.00

 

Pozor na začátek !

 

Titulky

Vstupné: 56  Kč

GANGY NEW YORKU                                USA- Intersonic

Leonardo DiCaprio v historické fresce Martina Scorceseho o počátcích organizovaného zločinu v New Yorku roku 1863.

Dále hrají: Daniel Day-Lewis, Cameron Diazová, Jim Broadbent aj.

Režie: Martin Scorcese               Mládeži do 12 let nevhodný

Délka filmu 170 min.                              

2. 9. úterý    17.30  20.00

3. 9. středa  17.30  20.00

 

Titulky

Vstupné. 52 Kč

DEVĚT KRÁLOVEN                          Argentina – Intersonic

Kriminální komedie. Devět královen neboli aršík vzácných známek vlastní dáma jménem Berta. Na „poklad“ má políčeno dvojice zlodějů a manipulátorů, kteří rozjíždějí elegantní hru, ve které překvapují sami sebe.

Hrají: Ricardo Darín, Gastón Pauls, Leticia Brédiceová aj.

Režie: Fabián Bielinski           Mládeži do 15 let nepřístupný

Délka filmu 115 min

30. 8. sobota

Všechna představení

zdarma!

MĚSTO DĚTEM

V rámci veselého rozloučení s prázdninami uvádí

městské kino Střelnice tyto tituly:

12.00 a 15.30 – Kamarád krteček – pásmo pohádek

13.30 a 17.00 – Doba ledová

 

 

 Představení pro dětI  se o prÁzdninách nekonají !                                                                                          

                                   Připravujeme na ZÁŘÍ  2003                                            

      2.  -   3. 

Devět královen

Argentina

krimikomedie

      4.  -   5.

Nuda v Brně

ČR

smutná komedie

      6.  -   7.

Od kolébky do hrobu

USA

akční, kriminální 

                8.

Dalších 10 minut I

SRN – V. Británie

povídkový

      9.  – 10.

Nikde v Africe

SRN

drama

    11.  -  12.

Chicago

USA

muzikál

    13.  -  14.

Hrdina

Hongkong

 akční, fantasy

    16.  -  17.

Štvanec

USA

 thriller

               18.

Telefonní budka

USA

psychothriller

19.  -  21.

Piráti z Karibiku

USA

 dobrodružný

               22.

Boží zásah

Francie

satirická komedie

    23.  -  24.

Sexuální rekonstruke

USA

romance/drama

    25.  -  26.

Frida

USA

životopisný

    27.  -  28.

Tomb Raider 2

USA - SRN

akční, fantastický

KLUB HISTORIE LETECTVÍ

JINDŘICHŮV HRADEC

 

Ohlédnutí za deseti lety

Setkání čs. válečných letců v Jindřichově Hradci

 

        

     Je tomu šestnáct let, kdy jsem získal důvěru a mohl se tak každou středu účastnit v Plzeňském dvoře nedaleko pražské Letné neoficiálních posezení československých válečných letců. Viděl jsem na vlastní oči, ale především slyšel vyprávění takových legend, jako byli stíhači z bitvy o Británii - Karel Šeda, Josef Vopálecký, Miroslav Jiroudek, dále pilotů Antonína Štance, Ladislava Snídala, Petra Uruby, Zdenka Pro-cházky, slavného válečného fotografa Ladislava Sitenského a celé řady dalších. Mezi pravidelné posluchače letců patřili také aviatičtí fandové Jirka Rajlich a Jirka Sehnal. Když jsem pak na podzim roku 1989 odcházel po ukončení vysokoškolských studiích z Prahy, myslel jsem si, že tyto báječné muže již nikdy neuvidím. Naštěstí jsem se zmýlil.

   

      Již v září 1990 uspořádal náš právě vznikající Klub historie letectví společně s jin-dřichohradeckým muzeem besedu s K. Šedou a M. Jiroudkem, které se zúčastnilo téměř sto lidí. Tehdy jsme si také s Karlem Šedou slíbili, že se budeme čas od času navštěvovat a příležitostně v J. Hradci veřejnosti připomeneme další osobnosti válečného nebe. Bohužel, K. Šeda zemřel v červnu 1991 a tím naše plány upadly na nějaký čas v zapomnění. I přesto jsme  s kolegy z klubu pokračovali v dokumentaci osudů čs. letců a zároveň jsme se zabývali událostmi souvisejícími s bitvou nad Jindřichohradeckem ze dne 24. srpna 1944. V roce 1993 jsme uspořádali v J. Hradci besedy s válečnými piloty Janem Romanem Irvingem, Petrem Urubou, Františkem Peřinou  a také výstavu v Soběslavi „Letecká válka“, kterou zahajoval Jiří Doležal a Jaroslav Taudy. Co jméno, to neuvěřitelný příběh statečnosti, radostí i životního utrpení, především však obdivuhodného vlastenectví. A právě v této době jsme začali s kolegy uvažovat o možnosti pozvat všechny české válečné letce do našeho města. Vznikla tak myšlenka pořádání „Setkání čs. válečných letců v Jindřichově Hradci“.

   

      Několikaměsíční přípravy akce směřovaly k 50. výročí letecké bitvy nad Jindři-chohradeckem na závěr srpna roku 1994. Samotnému čtyřdennímu programu předcházela mimořádně úspěšná výstava válečných fotografií Ladislava Sitenského v Okresním muzeu. Na pořádní „I. setkání“ se mimo našeho klubu podílelo Město     J. Hradec, Okresní muzeum J. Hradec, Galerie Teinitzerová, místní Aeroklub a vojen-ská základna. Sešlo se zde více než padesát válečných letců a jejich manželek či vdov, kteří si hned napoprvé J. Hradec upřímně oblíbili. A tak postupně přibývaly ročníky Setkání, kterých se dokonce dvakrát zúčastnili američtí letci ze zmíněné bitvy nad Jindřichohradeckem, ale zároveň ubývalo mužů ve slušivých modrých uniformách. Někteří z nich už bohužel nikdy nepřijedou. O to více si však vážíme toho, že řada letců z nejrůznějších koutů Čech a Moravy nám pro letošní rok opět přislíbila účast na v pořadí již desátém, jubilejním, Setkání čs. válečných letců v J. Hradci. Vzácným hostem letošního „X. setkání“ by měl být válečný americký pilot John Elliott, který létal v USAAF na bombardovacím B-29 v Tichomoří a jehož předci pochází ze Stajky  u Hatína. Mezi českými letci nebudou chybět takové legendy, jako například generálové František Fajtl, Alois Šiška, František Peřina a Miroslav Štandera, plu-kovníci Milan Malý, Alois Dubec, Petr Uruba, Jaroslav Hofrichter, Lubomír Úlehla, Emil Boček, Stanislav Mikula a snad i řada dalších. Uvědomme si, že se v převážné většině jedná o devadesátileté pány, kteří budou od šesti hodin ráno cestovat autobusem do J. Hradce, aby se kolem deváté večerní vrátili do svých domovů. Již jenom tento samotný fakt je hoden obdivu. Také proto Klub historie letectví, ve spolupráci s místní 72. záchrannou a výcvikovou základnou ÚO, Městem J. Hradec, Muzeem Jindřichohradecka a za pomoci Aeroklubu, připravuje na 23. srpna pro tyto vzácné hosty program důstojný jejich osobnostem. Akce bude zahájena v 10 hodin u Památníku letců na nábřeží Vajgaru, kde proběhne pietní akt a autogramiáda, v 11 hodin pak letci navštíví fotografickou výstavu „Srpen ´68“ (s podtextem X. setkání čs. válečných letců v J. Hradci) v muzejních prostorách bývalého minoritského kláštera při kostele  sv. Jana Křtitele.

 

     Vážení čtenáři JH Zpravodaje. Dovolte mi, abych Vás všechny jménem pořadatelů co nejsrdečněji pozval na zmíněnou akci. Věřte mi, že je hlubokým zážitkem stisknutí ruky mužům, kteří před více než šedesáti lety bojovali na frontách II. světové války za svobodu naší fašisty okupované vlasti. A nezapomeňte si s sebou vzít knihy na autogramy letců. Je totiž bohužel možné, že takovéto Setkání se v J. Hradci již neuskuteční. Věku a zdraví nikdo neporučí. Osobně si však přeji, abychom tyto báječné muže na létajících strojích v našem krásném městě vídali a vítali co nejdéle. Prozatím jen nashledanou v sobotu 23. srpna 2003 v 10 hodin u Památníku letců!

 

Vladislav Burian, KHL

 

Členové KHL J. Hradec děkují všem spolupořadatelům akce, sponzorům i anonymním jedin-cům, bez jejichž pomoci by letošní „X. setkání“ dokázali jen stěží připravit a realizovat.  

 

 

SKOK  J. Hradec a Agentura OK pořádají                                                                                                         

Léto dětí se sportem v J. Hradci                  Pořádány turnusy:

III. od pondělí 18. srpna do pátku 22. srpna  2003              cena 890,- Kč

IV. od pondělí 25. srpna do pátku 29. srpna 2003               cena 840,- Kč

Přihlášky a informace: Otakar Kinšt, Agentura OK, Růžová 3, 377 01 J. Hradec,

tel./fax 384361486 mobil 606 934 098 e-mail skokjh@quick.cz

 

 

Provoz městské plovárny  -    od 9.00 do 20.00 hodin                                                

 

Vstupné: dospělí                                   15,- Kč/ 1 den  10,- Kč po 15 hodině

děti do 15 let, vojáci, studenti, důchodci   7,- Kč/ 1 den    5,- Kč po 15 hodině

sezónní :  dospělí                                250,- Kč

děti, studenti, důchodci, ZTP                125,- Kč

Kabina:    sezónní                               500,-

               pronájem na kratší dobu         20,- Kč / 1 den

               záloha na klíče                     100,- Kč

               úložné schránky pro oděv                   zdarma    

               záloha na klíče                     50,- Kč 

Půjčovné: loďky                                  15,- Kč / hodina

               lehátka                                 15,- Kč / den

               slunečník                             15,- Kč / den

               tenisový kurt                        60,- Kč / hodinu + 50,- Kč záloha na klíče

               hřiště ( míč, síť)                   40,- Kč / hodinu  

 

Provoz víceúčelového hřiště pod GVN J. Hradec                                                                  

 

Regionsport služby s.r.o nabízí možnost si zahrát

tenis, házenou, košíkovou, kopanou, nohejbal

na víceúčelovém hřišti

s POLYURETANOVÝM POVRCHEM

místo : městský park pod gymnáziem

cena : 40,- Kč / hodinu a hřiště

provozní doba:  8.00 – 22.00 hodin

objednávka na tel.: 721 959 461, 728 172 044, 384 361 703                                                                                                          

      

 

 

RELAX VAJGAR spol. s.r.o. plavecký bazén J. Hradec tel.: 384 321 236,5                                               

Provozní hodiny:

                             Solárium /na objednání/

                             Veřejné plavání PO – PÁ 10.00 – 21.30

                                                              SO 11.00 – 20.00

                                                              NE 13.00 – 20.00 

                            Sauna / ZAVŘENO – jen na objednání – skupina/

                             Kadeřnictví        PO – ST   8.00 – 15.30

                                                              ČT 10.00 – 18.00

                                                              PÁ   8.00 – 15.30